h

Nieuws uit 2022

4 oktober 2022

500 Euro energietoeslag voor 1200 huishoudens in Delft

Foto: ECB

De Delftse gemeenteraad heeft in een extra vergadering besloten dat ongeveer 1200 huishoudens in Delft nog dit jaar een energietoeslag krijgen van 500 euro. De stemming over het voorstel van de SP, Volt en Onafhankelijk Delft was eerder uitgesteld, maar werd nu goedgekeurd.

Lees verder
22 april 2022

SP op de bres voor DOK

Foto: Mylene Siegers / Website DOK Delft

Tijdens de gemeenteraad van 22 april is in Delft gesproken over de bezuinigingen op DOK. Om de huidige bezuiniging uit te voeren heeft DOK eenmalig extra geld uit moeten geven. De SP heeft voorgesteld om de gemeente die rekening te laten betalen.

Lees verder
7 april 2022

SP: opvang Oekraïense vluchtelingen mogelijk maken én meer betaalbare huurwoningen bouwen

Foto: Indebuurt Delft / Indebuurt Delft

(foto: Indebuurt Delft, Demonstratie tegen de oorlog in Oekraine op de Markt in Delft)

Het zal je maar overkomen. Dat je geen enkele andere uitweg meer ziet dan alles wat je hebt opgebouwd achter je te laten. Werk, huis, stad, vrienden en familie. Om een volkomen ongewisse toekomst tegemoet te gaan. Vanwege een oorlog waar je zelf helemaal niets aan kon doen.

Volgens de SP moeten we alles doen om deze mensen op te vangen en gelukkig gebeurt dat ook in Delft. Momenteel gaat de aandacht vooral naar de mensen uit Oekraïne, maar we moeten niet vergeten dat er ook andere gebieden zijn waaruit mensen wegvluchten omdat ze geen andere oplossing meer zien. Ook voor deze mensen moet opvang worden gezocht, vindt SP-raadslid Joost van der Sluis:

Lees verder
17 maart 2022

SP-Stemmers bedankt!

Foto: Joost van der Sluis / SP Stemmers bedankt poster

De SP heeft in Delft 2 zetels gehaald. Lieke van Rossum en Joost van der Sluis zijn gekozen in de gemeenteraad. De komende 4 jaar zal de SP zich inzetten voor betaalbare woningen en aandacht voor voorzieningen, ook in de wijken buiten de binnenstad.

Lees verder
7 maart 2022

SP: gratis entree Prinsenhof eerste succes op weg naar meer Delftse voorzieningen

Foto: SP

Afgelopen zondag sierde een rode tent het Agathaplein voor de Prinsenhof. "Prinsenhof: dankzij de SP nu gratis entree" staat op het bord. Op de tweede zondag dat het museum gratis toegankelijk was voor Delftenaren én midden in de verkiezingscampagne wilden SP-vrijwilligers daar mensen natuurlijk op wijzen. SP-lijsttrekker Lieke van Rossum: "Al jaren proberen we het Prinsenhof gratis toegankelijk te krijgen voor Delftenaren. De SP vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van kunst en cultuur en wat kunnen opsteken van de geschiedenis.

Lees verder
17 februari 2022

SP gaat voor betaalbare huurwoningen en buurtvoorzieningen

Foto: Diverse / Lijst kandidaten SP Delft 2022

Deze verkiezingen geen ellenlange lijst met punten maar een heel ander verkiezingsprogramma: Een manifest over betaalbaar wonen en kleinschalige buurtvoorzieningen. "Buitenwijken eerst, niet wijken voor de rijken" is de wat provocerende titel. Lijsttrekker Lieke van Rossum licht toe: "In verkiezingstijd hoor je alle partijen over goed wonen, klimaatmaatregelen en noem maar op. Het lijkt soms één pot nat en dat is het vaak ook. Maar er komt weinig van terecht. Bij de SP hebben we daarom heel duidelijk gekozen. Ons programma gaat over betaal wonen in de (buiten)wijken van Delft. Dat is waar de SP ook steeds met Delftenaren samen voor in actie is gekomen. We hebben ons prachtige stad de afgelopen jaren steeds meer achteruit zien gaan. De gemeente koos er voor betaalbare huurwoningen te slopen of verkopen en op buurtvoorzieningen werd bezuinigd. Het kan zo veel beter!"

Lees verder

Pagina's

U bent hier