h

Nieuws uit 2018

17 december 2018

Actievoerders Poptahof en SP boeken succes

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Nu de winter weer voor de deur staat vrezen  huurders in de Poptahof  de energierekening van dit jaar. Vorig jaar leidde die tot woede in de wijk, omdat veel mensen een enorm hoge rekening kregen - van soms meer dan duizend euro. Dat wordt dit jaar hopelijk voorkomen. Vrijdag deed verhuurder Woonbron eindelijk toezeggingen aan de huurders.

Lees verder
21 november 2018

De Delftenaar gratis naar het Prinsenhof

De SP wil graag dat de inwoners van Delft gratis entree krijgen in het Prinsenhof. De grote verbouwing, waar op het moment plannen voor worden gemaakt, gaat hoe dan ook veel belastinggeld kosten. Als de Delftenaar dan aan de deur ‘nogmaals’ entree zou moeten betalen dan wordt er dus twee keer betaald, aldus de SP. Het Prinsenhof is van en voor alle Delftenaren en iedereen zou er dan ook binnen moeten kunnen wandelen.

Lees verder
29 oktober 2018

Woonbron Delft genomineerd voor de Schimmelschandpaal

Foto: Joost van der Sluis / SP Delft

Vandaag zijn de landelijke nominaties voor de Schimmelschandpaal bekend geworden. Deze prijs wordt uitgereikt aan de woningcorporatie met de meeste klachten over onderhoud in de huizen, en de minste bereidwilligheid om hier iets aan te doen. Een van de tien genomineerden is Woonbron Delft. Vanmorgen heeft de SP de nominatie op bij het kantoor van Woonbron op de deur geplakt. Mensen kunnen tot 11 november stemmen. Op 12 november wordt de winnaar van de Schimmelschandpaal 2018 bekend gemaakt. 

Lees verder
10 september 2018

SP krijgt gemeente eindelijk in beweging over toekomst woningen Heilige Land

Foto: SP

De huurders van de historische witte huizen in het Heilige Land krijgen eindelijk steun van de gemeente in hun strijd tegen sloop van hun buurt. Onder druk van de bewoners en de gemeenteraad besloot wethouder volkshuisvesting Karin Schrederhof in een vergadering van de raad afgelopen dinsdag om met zowel de bewoners als verhuurder Woonbron om de tafel te gaan om een oplossing voor de buurt te vinden.

Lees verder
20 augustus 2018

SP lanceert website om het Prinsenhof te redden

Steeds meer mensen in Delft komen in actie tegen de plannen om het Prinsenhof en de directe omgeving te verbouwen. Om nog meer mensen bij de actie te betrekken en meer informatie te geven, heeft de SP in Delft een nieuwe website gemaakt: www.redhetprinsenhofdelft.nl.

Lees verder
15 augustus 2018

Extreem en duur verbouwplan voor het Prinsenhof

Foto: Merk X architecten / Ruimtelijke toekomstvisie Museum Prinsenhof, september 2017

De directie van het prinsenhof heeft grootse plannen. Niet alleen moet het museum van binnen ingrijpend aangepakt worden, ook de buitenkant staat een stevige verandering te wachten. Na verschillende presentaties (gemeenteraad, Delfia Batavorum, inloopavond) blijkt dat vele inwoners van Delft zeer bezorgd zijn. Wederom lijkt het erop dat er veel geld uitgegeven gaat worden in een project waar Delftenaren het niet mee eens zijn. Wat de SP betreft wordt er alleen het hoognodige uitgevoerd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier