h

Nieuws uit 2016

21 december 2016

Delftse SP in actie voor Serious Request

Foto: SP / SP

De SP organiseert vrijdag 23 december de 'Roemerrun': een estafetteloop van bekende SP-ers om geld op te halen voor de 3FM Serious Request, dat dit jaar doneert aan het Rode Kruis voor de behandeling van longontsteking bij jonge kinderen in ontwikkelingslanden.

Lees verder
1 december 2016

Zonneveld: meer betaalbare huurwoningen in Delft!

Delftenaren die een betaalbare huurwoning zoeken opschepen met een enorme wachttijd. Dat is volgens de SP het gevolg van de ‘Woonvisie’ die de meerderheid van gemeenteraad vanavond vaststelde. De gemeente is van plan om meer dan 1000 betaalbare woningen te slopen of verkopen, en dure woningen te laten bouwen.  

Lees verder
13 november 2016

Zwembad op de Markt: fatsoenlijk loon voor belangrijk werk!

Foto: SP

De medewerkers van zwembad Kerkpolder voerden zaterdag zaterdag actie voor behoud van hun loon. Samen met de vakbonden FNV/CNV strijden ze voor een goed sociaal plan, zodat ze bij privatisering van het zwembad niet 25% van hun loon kwijtraken. De SP kwam de medewerkers steunen.

Lees verder
8 november 2016

Informatieavond Nationaal Zorgfonds

Foto: Joost van der Sluis / Mobiel ziekenhuis voor het Nationaal Zorgfonds op het Bastiaansplein in Delft

Op woensdagavond 16 november organiseren we een informatie-avond over het Nationaal Zorgfonds in Wijkcentrum De Parel. U bent van harte welkom. Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard
euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan het overstapcircus.
En wanneer u ziek bent wordt u door het ‘eigen risico’ beboet met 385 euro. Dit kan anders.


16 november vanaf 20.00 uur (inloop 19.30). Wijkcentrum De Parel, Van Beresteynstraat 99

 


Lees verder
8 november 2016

Medewerkers Zwembad Kerkpolder bieden gemeente badeenden aan

Foto: SP

Komende zaterdag vragen medewerkers van zwembad Kerkpolder met een ludieke actie aandacht voor de plannen van de gemeente, die hun loon fors wil verlagen. Om 13.00 uur bieden ze een grote hoeveelheid badeendjes aan de wethouder. De eendjes zijn bij wijze van steun door zwembadbezoekers beschreven. De vakbonden FNV/CNV en de SP steunen de medewerkers van harte!

Kom je ook je steun betuigen?


Zaterdag 12 november, vanaf 11.00 op de Markt (voor het stadhuis). Aanbieden eendjes om 13.00 uur.

 


Lees verder
1 november 2016

Buurtmarkt in buurthuis "Het Voorhof"

Foto: Marjon Kok / Wim Hamelink in discussie in buurthuis Het Voorhof

Buurthuis “Het Voorhof” houdt ieder jaar een buurtmarkt die gezellig bezocht wordt door omwonenden. Ook dit jaar was de SP weer van de partij om te luisteren naar ideeën uit de buurt. Het SP-Raadslid Wim Hamelink deed enthousiast mee aan een politiek debat over hoe jeugd betrokken kan worden bij het buurthuis.

Lees verder

Pagina's

U bent hier