h

Nieuws uit 2007

21 december 2007

Gemeenteraad weert SP uit overleg stadskantoor

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag besloten dat de SP en Leefbaar Delft niet meer mogen meepraten over het nieuwe stadskantoor. Een amendement van de SP om de vergaderingen over het stadskantoor in de openbaarheid te houden werd ook weggestemd. Raadslid Martijn Sipkema van de SP had het over de commissie stiekem: “Feit is dat vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies openbaar zijn, en dit voor deze commissie niet is geregeld – dat lijkt mij stap één in het optuigen van een commissie stiekem.”

Lees verder
12 november 2007

Acties Calvé hebben succes

De acties bij Unilever, zoals die bij Calvé, hebben succes gehad. Ze hebben geleid tot een nieuw sociaal plan. Voor het openhouden van de fabriek in Delft blijven de bonden in gesprek met Unilever.

Lees verder
10 november 2007

Betaalbaar wonen?

Kun je in Delft een betaalbare woning krijgen? Je zou zeggen van wel – er is nog 54% sociale woningbouw in de stad. Als je naar de wachtlijsten kijkt dan krijg je een heel ander beeld. Ook uit recent onderzoek blijkt een groeiend tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen.

Lees verder
29 oktober 2007

Stakers begroeten Donner bij Wereldzaak

Vandaag is minister van sociale zaken Donner voor een bezoek aan de Wereldzaak naar Delft gekomen. Voor de stakers bij Unilever een goed moment om hem hun ongenoegen over de sluiting van drie fabrieken te tonen. En om hun verzet tegen de ontslagplannen van het kabinet nog eens te ondersteunen. De actievoerders boden hem een voedselpakket aan met producten die binnenkort niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn.
Donner neemt voedselpakket in ontvangst

Lees verder
13 oktober 2007

Wijkmarkt Westerkwartier

Zaterdag 13 oktober was er in de buurt van het Grotius College, de brandweer en het politiebureau een grote wijkmarkt georganiseerd.
Iedereen kon van alles doen. Van jumpstylen tot gewoon lekker rustig rond slenteren om alle kraampjes te bekijken. of een bezoekje te brengen aan de opendag van de Politie en de Brandweer.

Lees verder
12 oktober 2007

Koffie en Pindakaas van Calvé

Vanochtend hebben we zoals beloofd de stakers bij de Calvé in Delft geholpen door koffie uit te delen. De staking is een succes geworden, alle Nederlandse fabrieken lagen zo goed als plat.
Uitdelen van pindakaas aan voorbijgangers
Vanochtend hebben de actievoerders boterhammen met pindakaas uitgedeeld aan de voorbijgangers. De SP had voor de koffie gezorgd. De actie werd zeer gewaardeerd, op een enkeling na steunden de voorbijgangers de stakers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier