h

Nieuws uit 2008

22 december 2008

Beleid evenementen schiet tekort

Afgelopen raadsvergadering werd er gesproken over het “Subsidiebeleid grote evenementen en festivals”. Hierin word uiteengezet hoe Delft wil omgaan met de subsidiëring van evenementen en festivals.

Lees verder
14 december 2008

Zeg nee tegen de afbraak van de thuiszorg!

Aanstaande woensdag 17 december 2008 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert op deze dag december een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg. De SP Delft was deze zaterdag in winkelcentrum De Hoven om met mensen in gesprek te gaan over hoe het met de thuiszorg in Delft gesteld is.

Lees verder
3 december 2008

Gang van zaken de Wending schandalig

Vertegenwoordigers van buurthuis De Wending zijn woensdag 3 december voor het eerst sinds de demonstratie bij de heropening van het buurthuis uitgenodigd om met wethouder Rensen in gesprek te gaan. Wat de SP betreft is dat veel te laat, en laat het zien dat de wethouder dingen veel te veel zijn beloop laat. De vrijwilligers van de Wending voerden eerder actie, omdat zij boos zijn dat hen taken worden afgenomen en het buurthuis veel vaker gesloten is.

Lees verder
29 november 2008

Kredietcrisis en Sinterklaas

Winkelend publiek kregen een SP-krant aangeboden

Op een steenworp afstand van Sinterklaas en Amerigo, deelden SP'ers vandaag in de binnenstad de krant van de SP over de kredietcrisis uit. Onder de kop "Het moet NU anders, het antwoord van de SP op de kredietcrisis" staan daarin onder andere 30 concrete voorstellen om er voor te zorgen dat we in de toekomst een eerlijker en stabieler financieel systeem krijgen.

Lees verder
27 november 2008

SP jongeren op het station

ROOD, jong in de SP, op station Delft

In de ochtendspits van deze woensdag was ROOD, jong in de SP, aanwezig op het station van Delft. In het kader van een grote landelijke ledenwerfcampagne deelden zij flyers aan reizigers uit met de kop "Ja ik wil".

Lees verder
7 november 2008

Vrijwilligers De Wending naar gemeenteraad

Bij de gemeenteraadsvergadering van gisteravond hebben tientallen buurtbewoners uit het Westerkwartier, samen met de SP, geprotesteerd voor het behoud van zelfstandig vrijwilligerswerk in buurthuis De Wending. Bij een eerdere actie bood het actiecomité 'Wij Willen De Wending Terug' al ruim 600 handtekeningen aan wethouder Rensen aan, met de eis dat vrijwilligers weer zelf het vertrouwen krijgen het buurthuis te draaien als er niemand van beheerder Breed Welzijn Delft aanwezig is. Sinds de BWD namens de gemeente het volledige beheer van het buurthuis heeft overgenomen is het veel minder open, en vrijwilligers die al tientallen jaren met veel plezier succesvolle activiteiten organiseerden mogen bijna niets zelf meer doen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier