h

Nieuws van de afdeling

27 juni 2024

DebussyCup komt terug

Foto: SP

29 juni is er voor de tweede keer een buurtfeest achter de Debussyflat. Vorig jaar werd dit idee van de SP een groot feest voor de hele buurt. Het leverde ook wat op: de gemeente heeft het voetbalveld vervangen en de omgeving opgeknapt.
Dit grote succes vraagt om een vervolg en daarom is er dit jaar weer een voetbaltoernooi, springkussen en wat te eten. Alles is gratis, het begint om 12.00 uur en je kan gewoon langslopen.

Lees verder
13 juni 2024

Wil D66 van Theater de Veste af?

Foto: theaterdeveste.nl / theaterdeveste.nl

De toekomst van Theater de Veste stond op de agenda van de raadsvergadering maar werd plotseling van de agenda gehaald. Wat gebeurde er op de achtergrond? Wilde D66 de plannen tegenhouden?

Lees verder
6 juni 2024

Mensen komen op straat te staan maar nog steeds niet meer sociale woningen in Delft?

Foto: Tjeerd Meinsma / Joost van der Sluis tijdens de verkiezingscampagne in 2023

In de Kop van de Buitenhof worden nieuwe woningen gebouwd, waarvan 15 procent sociale huurwoningen worden. De SP heeft tijdens de raadsvergadering gepleit voor meer betaalbare woningen maar stond daarin helemaal alleen.

Lees verder
11 december 2023

Lieke van Rossum stopt als raadslid in Delft

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum stopt als gemeenteraadslid in Delft. Na bijna 18 jaar draagt ze het stokje over aan Joost van der Sluis. Daniëlla de Leeuw komt in haar plaats in de gemeenteraad. Vorige week nog werd een voorstel van Lieke aangenomen om goedkope huurwoningen op gemeentegrond te bouwen. Al die jaren daarvoor kwam ze steeds in actie samen met bewoners in Delft. Dat blijft ze doen maar dan als bestuurslid van de Delftse SP.

Lees verder
12 september 2023

SP-enquête OV van start

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder

Pagina's

U bent hier