h

Nieuws van de afdeling

18 oktober 2021

SP met Vestia huurders in actie voor beter onderhoud woningen

Foto: SP

De SP is samen met huurders van woningcorporatie Vestia een campagne gestart voor beter onderhoud en meer zeggenschap. Al jarenlang regent het bij de partij klachten van Vestia huurders, over hoge huurprijzen in combinatie met slecht onderhouden woningen met ongezonde tocht, vocht en schimmel tot gevolg. Na verschillende acties bij de verhuurder in coronatijd, worden de pijlen nu gericht op de gemeenten. Want: Vestia splitst volgend jaar in kleinere organisaties en dit is volgens de actievoerders hét moment om daar 'fatsoenlijke organisaties' van te maken.

Lees verder
21 juli 2021

SP feliciteert Tanthof met afblazen Megaschool

Foto: SP

Vorige week werd bekend dat de plannen voor de 'Megaschool' die op de plaats van de kinderboerderij Tanthof zou moeten komen van
voorlopig van tafel zijn. Volgens het college van Burgemeester en
Wethouders is er vanwege financiële redenen voorlopig geen geld,
en wordt een beslissing uitgesteld. De Delftse SP verzette zich
net als omwonenden al langer tegen het plan en viert feest.
SP-raadslid Marjon Kok: "Deze plotselinge beslissing komt niet uit
de lucht vallen. Een hoop mensen hebben er hard voor geknokt, en
deze slag gewonnen. De bestuurders zijn gezwicht voor die druk. Nu
moeten we samen van uitstel afstel maken!"

Lees verder
18 november 2020

SP wil leegstand woningen aanpakken

Foto: SP

De Delftse SP wil dat de gemeente in kaart brengt welke huurwoningen in de stad onnodig leeg staan, en zorgt dat ze weer bewoond gaan worden. Volgens de partij gebeurt het dat verhuurders vanwege financiële overwegingen huizen leeg laten staan. SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum: "Onze vrijwilligers hebben vaak contact met Delftse huurders. Naast problemen rond een tekort aan betaalbare huizen, slecht onderhoud en hoge huurprijzen, krijgt de SP inmiddels ook signalen over leegstand van woningen. Bijvoorbeeld in de Ecoduswijk is dit aan de orde."

Lees verder
10 september 2020

Huurdersoproep in aanloop naar Prinsjesdag

Foto: SP Delft / SP Delft

Huurders uit Delft voeren in aanloop op Prinsjesdag actie om minister Ollongren op te roepen om de huurverhoging terug te draaien. Bewoners uit de Woonbron huizen in de Poptahof die eerder in verzet kwamen tegen torenhoge stookkosten; en huurders van Vestia die een zwartboek maakten met klachten over slecht onderhoud en te dure huizen slaan de handen ineen. Natascha Wassenburg, Vestia-huurder, licht de boodschap aan de minister toe: "Toen we deze zomer met honderden huurders - digitaal- klaar stonden om in gesprek te gaan met minister Ollongren keerde zij ons de rug toe en stapte in haar dienstauto. Maar wij moeten keer op keer meer betalen terwijl onze lonen vaak achterblijven. Het wordt tijd dat de minister naar ons gaat luisteren." Oscar Tellekamp uit de Poptahof sluit zich daar van harte bij aan: "Het is een belachelijke verhoging in een tijd dat veel mensen al minder inkomsten hebben"

Lees verder
26 augustus 2020

ROTONDE DELFLANDPLEIN MOET VEILIGER

Foto: Internet

WAT VINDT U VAN DE ROTONDE OP HET DELFLANDPLEIN?

Lees verder
14 juli 2020

Verzet tegen gemeentegeld voor BioTech bedrijven

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Er wordt door de gemeente zo’n anderhalf miljoen euro aan belastinggeld in de 'BioTech campus' op het terrein van chemiebedrijf DSM gestoken. Het geld wordt gebruikt om staatssteun te geven aan bedrijfsruimte en aan activiteiten om die bedrijven te gaan ondersteunen. De Delftse SP verzet zich tegen de plannen, de partij vindt het ongehoord om 'in coronatijd grote bedrijven te spekken van belastinggeld'

Lees verder

Pagina's

U bent hier