h

Nieuws uit 2011

16 december 2011

Kleiner Stadskantoor

De SP heeft gisteravond in de gemeenteraad ingestemd met het kleiner maken van het nieuwe Stadskantoor. Met een verdieping minder kun je nog steeds een goed gebouw neer zetten, en het levert een flinke bezuiniging op voor de gemeente.

Lees verder
25 november 2011

Gemeente Delft ook tegen Blankenburgtunnel


In navolging van andere gemeenten zoals Maassluis en Vlaardingen hebben de gemeenteraad en het college van Delft zich gisteravond uitgesproken tegen de Blankenburgtunnel – en voor de Oranjetunnel.

Lees verder
26 oktober 2011

Algemene Beschouwingen 2012

Gisteravond vonden de Algemene Beschouwingen voor 2012 plaats in de Gemeenteraad. Volgens de SP is er in de begroting veel te weinig aandacht voor mensen met lage inkomens. Lees verder voor onze inbreng!
De Delftse raadzaal

Lees verder
12 oktober 2011

“College brengt ouderen en kansarmen weer achter de geraniums”

Een grote groep bezoekers van buurthuizen waren aanwezig bij de bespreking van het plan om 8 buurthuizen in Delft te sluiten. Na het bekend maken van de bezuiniging van 1.5 miljoen vragen ze op verschillende wijze aandacht voor wat dit betekent voor de vrijwillligers en de mensen in de wijk. Vrijwilligers van de buurthuizen Voorhof, Ooievaarsnest, Onder de Schie en Olof maakten gebruik van de kans om de raadsleden toe te spreken voordat de discussie begon. Bezoekers van 't Ooievaarsnest deelden symbolisch geraniums uit onder het motto: “college brengt ouderen en kansarmen weer achter de geraniums.”

Lees verder
7 oktober 2011

Sluiting Buurthuis Voorhof door wijkbewoners niet geaccepteerd

Afgelopen zaterdag 1 oktober stond Actiegroep Voorhof de hele dag met een knalrode bakfiets en spandoeken in Winkelcentrum De Hoven. Er werden handtekeningen verzameld bij omstanders tegen de sluiting van Buurthuis Het Voorhof aan de Herman Gorterhof.

Lees verder
25 september 2011

Ketting van solidariteit bereikt Pijnacker

Ook in Pijnacker zijn er werkhandschoenen met handtekeningen verzameld door de SP. De handschoenen worden gebruikt om een ketting van solidariteit met de mensen van de sociale werkplaatsen te maken. Op een bijeenkomst in december worden de ketting getoond om te laten zien hoe veel Nederlanders de bezuinigingen op deze werplaatsen onzinnig en oneerlijk vinden.
Handschoenen verzamelen in Pijnacker

Lees verder

Pagina's

U bent hier