h

Nieuws uit 2017

21 december 2017

Beter gelet op uitgaven Prinsenhof

De gemeente heeft grote verbouwplannen voor het Prinsenhof. De plannen zouden tussen de €25 miljoen en €30 miljoen moeten gaan kosten. "Dat is een hoop geld. De gemeente heeft al eerder fouten gemaakt met dure projecten die steeds duurder werden en waar we niet meer onderuit konden. Zoals bijvoorbeeld in de Harnaschpolder en de Spoorzone." zegt SP-raadslid Tom Zonneveld. Over deze grote projecten is, op verzoek van de SP, een groot onderzoek geweest. Eén van de resultaten van dat grote onderzoek is dat we bij een nieuw duur project met veel risico's ervoor kunnen kiezen dat we een extra vinger aan de pols willen houden, om te voorkomen dat het weer uit de hand loopt. Zonneveld: "De gemeenteraad heeft vanavond besloten om alvast een extra vinger aan de pols te houden bij dit dure en risicovolle project. De raad lijkt gelukkig nu lessen uit het verleden toe te passen. Daar zijn we blij mee!" 

Lees verder
19 december 2017

SP raadsleden doen het niet voor het geld

Foto: ECB

De SP raadsleden zijn vrijwilligers, die hun werk doen omdat ze geloven in hun idealen en ervoor willen vechten om die uit te voeren. Net zoals de vrijwilliger in een verzogingshuis, de voorzitter van de voetbalclub of de organisator van een buurtbarbecue doen ze dat werk zonder dat ze ervoor betaald willen worden. De SP is er trots op dat hun raadslieden echte vrijwilligers zijn die het niet voor het geld doen. 

Lees verder
13 november 2017

SP zorgt voor betere speeltuinen

Foto: SP Delft

Veel Delftse speeltuintjes zijn zichtbaar slecht onderhouden en omwonenden maken zich regelmatig zelfs zorgen over de veiligheid. Dat blijkt uit een onderzoek dat de SP deed onder tweehonderd omwonenden van twee speelplekken. 'Kan deze speeltuin beter?' vroeg de partij zich af, en verzamelde de resultaten om bij de bespreking van de gemeenteplannen voor 2018 de verbeteringen voor elkaar te krijgen.

Lees verder
24 oktober 2017

SP boekt succes: Delftse aandelen Eneco gered!

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad in Delft wil de aandelen niet verkopen. "Dat is heel goed nieuws! Jarenlang zijn er heel veel taken van de overheid verkocht, vaak zonder succes." Aldus SP-raadslid Tom Zonneveld. Zo hebben de provincies in 2009 Nuon en Essent verkocht. Een vergelijking in duurzaamheid tussen stroomleveranciers laat zien dat Nuon en Essent een 4,2 en 3,0 als rapportcijfer halen in 2016*, Eneco scoorde een 7,0. Zonneveld: "Gelukkig lijkt het tij gekeerd en worden overheidstaken niet meer blind verkocht."

Lees verder
23 oktober 2017

Deze speeltuinen kunnen beter!

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Een goede speeltuin in je buurt is belangrijk! Binnenkort stelt de gemeente de begroting voor volgend jaar vast. De afgelopen jaren is bezuinigd op speelplekken en is van plan ook volgend jaar het budget beperkt te houden. De SP ging daarom bij omwonenden van twee Delftse speelplaatsen langs. Kan deze speeltuin beter?

Lees verder
6 oktober 2017

SP: Delft, verkoop je aandelen Eneco niet!

Het bestuur van Delft stelt voor om de aandelen in energiebedrijf Eneco te verkopen. De SP vindt dat om meerdere redenen geen goed idee. SP gemeenteraadslid Tom Zonneveld: "De verkoop van de aandelen van Eneco is een domme korte termijnvisie, die uiteindelijk alleen maar geld kost en die ten koste gaan van de duurzaamheid, werkgelegenheid en innovatie. Hier kan je simpelweg gewoon niet voor zijn!"

Lees verder

Pagina's

U bent hier