h

Nieuws uit 2010

21 december 2010

Inspraak inwoners vastleggen is niet voorbarig!

Een motie van de SP over eventuele gemeentelijke herindelingen is afgelopen donderdag niet aangenomen. Veel partijen vonden de motie ‘voorbarig’, omdat volgens het college een ‘fusie’ van Delft en o.a. Rijswijk nu niet aan de orde is. Maar de SP vindt dat de tijd rijp is vast afspraken te maken, mocht het toch zover komen.

Lees verder
20 december 2010

Wethouder negeert problemen buurtvereniging Fledderus

Buurtverening Fledderus en de Delftse SP zijn boos op wethouder de Prez. Volgens het bestuur van buurtvereniging Fledderus heeft zij diverse malen geprobeerd in gesprek te komen met de wethouder om problemen tussen de vereniging en Breed Welzijn Delft te bespreken. Zelfs toen de problemen, zoals onder andere een verbod op de bingoavond, de landelijke media haalden bleef het vanuit het college angstvallig stil.

Lees verder
14 december 2010

Inwoners beslissen over gemeentelijke herindelingen

De SP zal in zowel in Delft als in Rijswijk deze week in de raadsvergadering een voorstel indienen over gemeentelijke herindelingen. De partij wil het college verplichten om de gemeenteraad in te lichten vóórdat ze met buurgemeentes over de mogelijkheden voor fuseren gaat praten. Daarnaast moet er een volksraadpleging worden gehouden wanneer er sprake is van fusie. Dat kan een refenderum zijn, maar bijvoorbeeld ook een zeer uitgebreide enquete.

Lees verder
8 december 2010

SP wil Spoed-taxi voor ouderen

De Delftse SP wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er voor ouderen en mensen met een handicap een betaalbare spoed-taxi kan komen. Hierover werden dinsdag schriftelijke vragen gesteld aan het college. Gemeenteraadslid Lieke van Rossum legt uit: “Mensen boven de 80 jaar of met een handicap, krijgen korting op de RegioTaxi, om zo betaalbaar van deur tot deur gebracht te worden.

Lees verder
24 november 2010

MAAK EEN VUIST! MANIFESTATIE 27 NOVEMBER

Kom naar de manifestatie om samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een arbeidsbeperking! De plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten van tafel. Protesteer mee! De SP afdeling Delft organiseert gratis busvervoer naar deze grote actie in Den Bosch. Geef je op met een e-mail naar delft@sp.nl.

Lees verder
22 november 2010

Poppodium

In de laatste vergadering van de commissie Samenleving en Volkshuisvesting is er gesproken over de visie en strategie nota van het college over een poppodium.

Lees verder

Pagina's

U bent hier