h

Nieuws uit 2019

20 november 2019

Stop de woningnood in Delft

Foto: SP

Ondanks een nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen worden veel woningen gesloopt of verkocht en worden er dure woningen bijgebouwd. Stop de woningnood in Delft!

Samen met Bibliotheek DOK organiseert de SP komende dinsdagavond 26 november een bijeenkomst van de KRO-NCRV ('monitor meeting') over woningnood in Delft. Met o.a. SP-raadslid Lieke van Rossum, huurder uit het Heilige Land Anja Schildkamp, en Professor Boelhouwer van de TU.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en mee te praten, inloop 19.30 uur, start 20.00 uur bij bibliotheek DOK in het centrum. 

Lees verder
11 november 2019

SP zorgt voor hulp aan huurders

Foto: SP

Foto: eerdere bewonersbijeenkomst over stookkosten in de Poptahof

Delftse huurders kunnen in de toekomst mogelijk terecht bij een
huurteam voor (juridisch) advies, en klachten over schimmel, vocht
en andere onderhoudsproblemen
in huurhuizen zullen door de
gemeente per buurt bijgehouden en aangepakt worden. Dat is de
uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag
over de Delftse begroting. De SP diende beide voorstellen in.

Lees verder
4 oktober 2019

SP: Delftenaren gratis of met korting naar nieuwe musical

Vrijdag werd bekend dat Delft er een groot theater bij krijgt. Er zijn concrete plannen om de musical 'Willem van Oranje' voor een aantal jaar op te voeren in een nieuw te bouwen theater op het terrein van de Technische Universiteit. De SP is enthousiast over het plan, maar de socialisten willen wel dat de inwoners er iets voor terug krijgen. SP-raadslid Boris Duijff: "Het lijkt ons een leuke voorstelling en het is goed om de Delftse geschiedenis levend te houden. Wij vinden het belangrijk zoiets voor iedereen toegankelijk en dus betaalbaar is. Kaartjes voor zo'n show kunnen behoorlijk prijzig zijn. Het is natuurlijk wel een commercieel initiatief dat gebruik maakt van onze stad. Dat kan zeker ook wat opleveren, maar we vinden dat de inwoners van Delft hiervan mee moeten profiteren. Daarom willen we flinke korting voor Delftenaren en gratis toegang voor mensen met een minimuminkomen."

Lees verder
17 september 2019

SP-raadslid Wim Hamelink neemt met trots afscheid

Foto: SP

Komende week neemt SP-er Wim Hamelink na zes jaar afscheid van de gemeenteraad. Wim is een echte verenigingsman en was in de raad voorvechter van sportverenigingen en buurthuizen. Ook zette hij zich onvermoeibaar in voor toegankelijke zorg voor Delftenaren die dat nodig hebben. "Ik heb mijn raadsperiode ervaren als topsport" grapt Hamelink daar zelf over. Het is voor hem tijd om rustiger aan te doen en aandacht te besteden aan zijn naasten.

Lees verder
21 juni 2019

SP wil meer grip op betaalbare huurhuizen

Foto: SP

De Delftse SP wil dat de gemeente zélf een woningorganisatie opricht, die betaalbare woningen met een huur tussen de 400 en 950 euro per maand gaat bouwen. De partij deed dit voorstel nadat ze in verschillende Delftse wijken met huurders in actie kwam voor meer betaalbare huurwoningen. In onder andere het Heilige Land en de Bomenwijk worden sociale huurwoningen gesloopt en worden er minder voor terug gebouwd. Fractievoorzitter Lieke van Rossum vindt dat de gemeente zo moedwillig de bevolkingssamenstelling van Delft laat veranderen. "Want mensen zijn genoodzaakt de stad uit te gaan. Bij de SP spreken we mensen die omdat hun huis gesloopt wordt naar Zoetermeer of Almere verhuizen. Of dat de verhuurder zegt: ga maar in Den Haag zoeken want hier kun je geen huurwoning vinden.

Lees verder
15 juni 2019

Eeuwig zonde. Foto-expositie in DOK over Het Heilige Land

Foto: Anne van der Sluis/SP / Uitnodiging opening foto-expositie

De 65 witte huurwoningen in het Heilige Land staan er een eeuw. Als je er destijds kwam wonen, kreeg je er van de woningbouwvereniging een bed bij. Wel in een felle kleur geschilderd, zodat duidelijk was dat het meubelstuk onderdeel van de huurwoning was. Een buurt is altijd in beweging. Kinderen groeiden op in deze huizen, woningen werden verbouwd en de verhuurder veranderde van naam. Jaren geleden kwam de buurt in actie toen de verhuurder bekend maakte de huizen te willen slopen. Eendracht maakt macht en er was succes: de huizen bleven staan en de rust keerde terug.

Lees verder

Pagina's

U bent hier