h

Nieuws uit 2014

19 december 2014

Bezuinigingen DOK en de VAK uitgesteld

De extra bezuinigingen die het college bedacht had op DOK en de VAK zijn door de gemeenteraad een jaar uitgesteld. SP fractievoorzitter Lieke van Rossum is hier blij mee: "Uitstel is de eerste stap, wij gaan nu ons best doen om van uitstel, afstel te maken." Vorige week boden cursisten van de VAK al een petitie aan die maar liefst 1800 keer ondertekend was. Zelf diende de SP een voorstel in om de extra bezuinigingen helemaal niet door te laten gaan, maar die haalde helaas geen meerderheid.

Lees verder
16 december 2014

SP waarschuwt voor volgend verliesproject

De Delftse SP waarschuwt dat de zoutopslag aan de Staal wel eens het volgende grote verliesproject voor Delft te worden, na de steeds duurdere Spoorzone, de Harnaschpolder en de Sebastiaansbrug. Het college wil de zoutopslag samen met het Rijk en de provincie huisvesten op een bedrijventerrein in Delfgauw. "Dat zou een goede optie kunnen zijn, maar er is helemaal geen tijd om dat te onderzoeken. We moeten dus akkoord gaan met een uitgave €1,5 miljoen zonder enige informatie" zegt SP raadslid Tom Zonneveld. "Dat is precies waar het bij de andere projecten ook is fout gegaan. De raad werd voor het blok gezet en een paar jaar later bleek het toch veel meer te kosten dan werd gezegd." De SP stelde eerder al voor om een goed onderzoek te doen, juist om dit soort mislukkende projecten in de toekomst te voorkomen.

Lees verder
12 december 2014

SP ondersteunt DOK en de VAK!

Foto: Tom Zonneveld
Vanavond waren er in het stadhuis meerdere optredens van de VAK. Ook werd er een petitie aangeboden aan de wethouder die maarliefst 1800 keer is ondertekend. SP raadslid Tom Zonneveld: "De SP zet zich al langer in voor goede kunst en cultuurvoorzieningen en heeft voor de zomervakantie al een petitie aangeboden aan de wethouder tegen de bezuinigingen. Daarom heeft de volledige SP fractie deze petitie ondertekend."
Lees verder
9 december 2014

Red de VAK

Foto: SP / freeimages.com CC

De medewerkers en cursisten van de VAK in Delft zijn een petitie gestart tegen de enorme bezuiniging van 1,2 miljoen die hen boven het hoofd hangt. Namens het bestuur van de SP Delft wil ik deze petitie van harte bij jullie aanbevelen.

Lees verder
8 december 2014

Kinderen maken lampionnen voor buurthuis Rode Dorp

Foto: Joost van der Sluis / SP Delft / Kinderen maken lampions in het Rode Dorp

Met lichtjesavond op komst is er altijd een hoop te doen. Zo ook in het Rode Dorp in Delft. De bewoners willen graag een eigen buurthuis, een plek waar alle mensen, ongeacht hun afkomst, gezamenlijk een sterke gemeenschap kunnen vormen. Vorige week zaterdag hebben kinderen uit de buurt hun eigen lampionnen maken voor lichtjes avond. Wat rustig begon werd al snel een gezellig gebeuren. Onder het genot van chocolademelk en wat lekkers kon elk kind zijn of haar unieke lampion maken.

Lees verder
7 december 2014

ROOD gaat strooien

Foto: Tristan Hamelink

Afgelopen donderdag werd er door drie Zwarte Pieten muntgeld uitgedeeld aan het winkelend publiek in Delft. Met deze ludieke actie geven de SP jongeren van ROOD de Delftenaren hun geld weer terug wat de gemeente wil afpakken. De komende jaren gaat de burger namelijk opdraaien voor de kosten die bij de vele mislukte projecten, zoals de Spoorzone en de Harnaschpolder, zijn gemaakt. Er wordt de komende jaren namelijk bijvoorbeeld bezuinigd op DOK en VAK, maar ook de gemeentebelastingen gaan omhoog. ROOD woordvoerder Tristan Hamelink: "Als de gemeente de afgelopen jaren zo heeft lopen strooien met geld, is het niet terecht dat de rekening terecht komt bij de Delftenaar."

Lees verder

Pagina's

U bent hier