h

Nieuws uit 2023

11 december 2023

Lieke van Rossum stopt als raadslid in Delft

Foto: SP

SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum stopt als gemeenteraadslid in Delft. Na bijna 18 jaar draagt ze het stokje over aan Joost van der Sluis. Daniëlla de Leeuw komt in haar plaats in de gemeenteraad. Vorige week nog werd een voorstel van Lieke aangenomen om goedkope huurwoningen op gemeentegrond te bouwen. Al die jaren daarvoor kwam ze steeds in actie samen met bewoners in Delft. Dat blijft ze doen maar dan als bestuurslid van de Delftse SP.

Lees verder
12 september 2023

SP-enquête OV van start

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder
2 juni 2023

Op aandringen van SP gaat Delft collectief woningen isoleren

Foto: Tjeerd Meinsma / Joost van der Sluis tijdens de verkiezingscampagne in 2023

De gemeente Delft gaat woningeigenaren helpen hun woningen te isoleren.
De SP, Volt en Onafhankelijk Delft hadden daar in November om gevraagd.
In de buitenwijken met de oudste en slechts geïsoleerde woningen gaan
ambtenaren aan de slag, onder de naam 'energieambassadeurs'. Zij gaan
onder andere voor die wijken plannen maken om collectief woningen te
isoleren.

Lees verder
15 mei 2023

Jongeren in Buitenhof in actie voor beter speelveldje

Foto: SP

Bankjes om naar het voetbal te kijken, een overkapping,
speeltoestellen voor de kleintjes en beter onderhoud van het groen. Het veldje achter de Debussyflat in Buitenhof kan zeker extra aandacht gebruiken. Als je er bijna dagelijks komt, zoals veel jongeren uit de buurt, hoef je niet niet lang na te denken wat dat dan allemaal zou kunnen zijn. Met hulp van de SP en het jongerenwerk van Delft voor. Elkaar sloegen ze de handen ineen en schreven een kort manifest dat zij afgelopen zaterdag aan wethouder Karin Schrederhof overhandigden. Die hoefde niet lang na te denken en was enthousiast over de ideeën: 'Komen jullie mee praten hoe we dit gaan doen?'

Lees verder
16 januari 2023

Maaltijd voorafgaand aan bijeenkomst (gratis)

Foto: SP

De SP in Delft organiseert op vrijdag 20 januari een bijeenkomst in wijkcentrum de Vleugel over de steeds verder stijgende kosten voor energie. SP-Kamerlid Maarten Hijink zal aanwezig zijn om te praten over de volkspetitie ‘Verlaag de kosten, nationaliseer onze energie’ en te luisteren naar de verhalen van mensen. Voorafgaand zal een om 19.00 uur een gratis maaltijd wordenverzorgd. Aanmelden hiervoor kan via delft@sp.nl met naam en aantal personen. Het programma start om 19.30 uur. Eet je ook mee?

Lees verder

Pagina's

U bent hier