h

Nieuws uit 2020

18 november 2020

SP wil leegstand woningen aanpakken

Foto: SP

De Delftse SP wil dat de gemeente in kaart brengt welke huurwoningen in de stad onnodig leeg staan, en zorgt dat ze weer bewoond gaan worden. Volgens de partij gebeurt het dat verhuurders vanwege financiële overwegingen huizen leeg laten staan. SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum: "Onze vrijwilligers hebben vaak contact met Delftse huurders. Naast problemen rond een tekort aan betaalbare huizen, slecht onderhoud en hoge huurprijzen, krijgt de SP inmiddels ook signalen over leegstand van woningen. Bijvoorbeeld in de Ecoduswijk is dit aan de orde."

Lees verder
10 september 2020

Huurdersoproep in aanloop naar Prinsjesdag

Foto: SP Delft / SP Delft

Huurders uit Delft voeren in aanloop op Prinsjesdag actie om minister Ollongren op te roepen om de huurverhoging terug te draaien. Bewoners uit de Woonbron huizen in de Poptahof die eerder in verzet kwamen tegen torenhoge stookkosten; en huurders van Vestia die een zwartboek maakten met klachten over slecht onderhoud en te dure huizen slaan de handen ineen. Natascha Wassenburg, Vestia-huurder, licht de boodschap aan de minister toe: "Toen we deze zomer met honderden huurders - digitaal- klaar stonden om in gesprek te gaan met minister Ollongren keerde zij ons de rug toe en stapte in haar dienstauto. Maar wij moeten keer op keer meer betalen terwijl onze lonen vaak achterblijven. Het wordt tijd dat de minister naar ons gaat luisteren." Oscar Tellekamp uit de Poptahof sluit zich daar van harte bij aan: "Het is een belachelijke verhoging in een tijd dat veel mensen al minder inkomsten hebben"

Lees verder
26 augustus 2020

ROTONDE DELFLANDPLEIN MOET VEILIGER

Foto: Internet

WAT VINDT U VAN DE ROTONDE OP HET DELFLANDPLEIN?

Lees verder
14 juli 2020

Verzet tegen gemeentegeld voor BioTech bedrijven

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Er wordt door de gemeente zo’n anderhalf miljoen euro aan belastinggeld in de 'BioTech campus' op het terrein van chemiebedrijf DSM gestoken. Het geld wordt gebruikt om staatssteun te geven aan bedrijfsruimte en aan activiteiten om die bedrijven te gaan ondersteunen. De Delftse SP verzet zich tegen de plannen, de partij vindt het ongehoord om 'in coronatijd grote bedrijven te spekken van belastinggeld'

Lees verder
27 april 2020

SP start actie tegen huurverhoging: ‘0 is genoeg’

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

Lees verder
15 april 2020

Bericht van Lieke

De Corona-crisis legt het land plat, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer gebeurt in Delft. Er wonen nog steeds mensen in slecht onderhouden woningen van Vestia. En mensen kunnen bij de SP nog steeds terecht met hun verhalen. Over wonen, Vestia maar ook over hele andere onderwerpen. Lieke heeft daarom een bericht ingesproken, voor alle delftenaren.Lees verder

Pagina's

U bent hier