h

Nieuws uit 2009

16 december 2009

Karavaan van politici is dure misser

De SP Delft ziet niets in het plan om met alle politieke partijen een karavaan caravans te laten beschilderen voor een gezamelijke gemeenteraadscampagne. "Vier jaar geleden had de SP ook een caravan waarmee we de wijken introkken, maar zoiets hoor je als partij zelf te doen en niet op kosten van de gemeente," zegt SP-afdelingsvoorzitter Bob van Vliet. "CDA en PvdA prijzen het plan om eindelijk met wijkbewoners in contact te komen, maar dat hoort gewoon bij je werk als volksvertegenwoordiger! Dat ze blijkbaar een initiatief van derden nodig hebben om de mensen in Delft op te zoeken is tekenend voor de 'wij in het stadhuis weten het wel'-instelling van de Delftse politek."

Lees verder
8 december 2009

Stop de torenhoge studiekosten op Bouwkunde

Op dinsdag 8 december was ROOD Delft op de bouwkunde faculteit van TU Delft om nogmaals te onderstrepen hoe belachelijk de hoge studiekosten zijn. Bouwkunde studenten zijn te veel geld kwijt aan materiaalkosten. Ze kunnen net zo goed maquettes maken van eurobiljetten. Dan zijn ze ongeveer evenveel kwijt.

Lees verder
26 november 2009

Lieke van Rossum lijsttrekker SP Delft

Gisteravond heeft de SP Delft tijdens haar ledenvergadering de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lieke van Rossum, nu ook al raadslid voor de SP, is lijsttrekker: "Ik ben erg blij met deze lijst en vind het een eer om hem aan te mogen voeren. Met deze club mensen staan we de komende 4 jaar sterk om van Delft een meer sociale, menselijke en democratische stad te maken. Een stad waarin mensen centraal staan, niet de papieren werkelijkheid van het stadsbestuur."

Lees verder
6 november 2009

Programmabegroting: geen bezuiniging op schuldhulpverlening, wel op brandweer en thuiszorg

Tijdens het jaarlijkse begrotingsdebat in de gemeenteraad is de oproep van de SP om de bezuinigingen op de schuldhulpverlening ongedaan te maken door de collegepartijen overgenomen. Ook de bezuiniging op het toezicht bij speeltuinen is teruggedraaid. Het is niet gelukt om iets te doen aan de verhoging van de eigen bijdrage voor de thuiszorg, of de bezuiniging op de brandweer. Daarnaast kwamen de collegepartijen niet met alternatieve bezuinigingen, maar wordt er meer geld uitgegeven dan we eigenlijk hebben.

Lees verder
29 oktober 2009

Bijdrage SP algemene beschouwingen

"Nu komt de aap uit de mouw. Het is crisis, en in tijden van crisis moeten keuzes gemaakt worden. Worden de tekorten opgelost door diegenen die ze veroorzaakt hebben, of door de gewone mensen? Gaan we door op de ingeslagen weg, of leren we van onze fouten en kiezen we voor een menselijker en socialer beleid? Kiezen we voor een nieuw stadslogo, of zorgen we ervoor dat zieke mensen niet hun eigen zorg hoeven te betalen?" Dit zei Lieke van Rossum dinsdag tijdens de algemene beschouwingen in de gemeenteraad.

Lees verder
26 oktober 2009

Criteria voor nieuwe RegioTaxi beter, maar niet goed genoeg

Binnenkort zal de RegioTaxi opnieuw aanbesteed worden door het Stadsgewest Haaglanden. Onlangs werden de eisen waaraan de nieuwe vervoerder moet voldoen bekend gemaakt. Naar aanleiding van een voorstel van de SP moest het college ervoor zorgen dat er deze keer meer op kwaliteit gelet wordt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier