h

Stop de Scholenschuif

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Wat is er aan de hand?

De schoolbesturen van de scholen in Tanthof willen álle 6 de basisscholen samenvoegen tot 3 basisscholen. En deze 3 basisscholen moeten dan op één locatie komen. Dit betekent ca 900 - 1100 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar in een megaschool.

Oorspronkelijk was het plan om de megaschool in het Abtwoudsepark te bouwen. Na massaal protest van de bewoners wordt nu onderzoek gedaan naar een even slechte plaats: de kinderboerderij en de watertuin.

Waarom is dat een probleem?

Een normale basisschool is goed voor de leefbaarheid in een buurt. Door het weghalen van deze buurtscholen moeten kinderen verder reizen om naar school te gaan, creëer je verkeersoverlast en parkeer problemen. Daarnaast zullen de delen van Tanthof waar geen school meer is, minder aantrekkelijk worden voor jonge gezinnen zodat de wijk verder vergrijst en leid je segregatie in de hand.

En dan moeten ook nog eens de kinderboerderij en waterspeeltuin wijken. Twee voorzieningen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van de wijk en de rest van Delft. Met name voor jonge kinderen.

Wat is het alternatief?

De 6 scholen zijn nu verdeeld over drie locaties. De oplossing is simpel: bouw nieuwe scholen op twee van de drie bestaande locaties. Nieuwe gebouwen, met daarboven ouderenwoningen. De derde locatie komt helemaal beschikbaar voor woningbouw.

Wat nu?

De gemeente laat onderzoeken of hun plannen haalbaar zijn. GroenLinks, D66, PvdA, VVD en Stip weigeren om onderzoek te doen naar alternatieve opties. Op deze manier proberen ze om de gemeente voor een voldongen feit te plaatsen. In plaats van dat de gemeenteraad straks kan kiezen wat het beste plan is, kan er straks maar besloten worden over een slecht plan.

De waterspeeltuin en de kinderboerderij zijn al uit het overleg gestapt. Het is belangrijk dat we op zoveel mogelijk manieren zo vaak mogelijk laten zien dat het een onzalig plan is.

Hoe kan ik helpen?

Zeg het voort! Zoveel mogelijk Delftenaren moeten afweten van dit slechte plan en zich laten horen.

Stuur een mailtje naar delft@sp.nl en laat weten dat je op de hoogte gehouden wil worden van de volgende actie.

 

21 juli 2021

SP feliciteert Tanthof met afblazen Megaschool

Foto: SP

Vorige week werd bekend dat de plannen voor de 'Megaschool' die op de plaats van de kinderboerderij Tanthof zou moeten komen van
voorlopig van tafel zijn. Volgens het college van Burgemeester en
Wethouders is er vanwege financiële redenen voorlopig geen geld,
en wordt een beslissing uitgesteld. De Delftse SP verzette zich
net als omwonenden al langer tegen het plan en viert feest.
SP-raadslid Marjon Kok: "Deze plotselinge beslissing komt niet uit
de lucht vallen. Een hoop mensen hebben er hard voor geknokt, en
deze slag gewonnen. De bestuurders zijn gezwicht voor die druk. Nu
moeten we samen van uitstel afstel maken!"

Lees verder

AD: SP geeft wethouder voordeel van de twijfel

Het AD schrijft hoe de SP en Onafhankelijk Delft een motie van wantrouwen hebben ingetrokken, nadat de wethouders hebben toegezegd de inspraak voor de scholenschuif alsnog te zullen houden.

Lees verder

AD: Motie van wantrouwen om scholenschuif

Het AD schrijft over de motie van wantrouwen die de SP samen met Onafhankelijk Delft heeft ingediend. Omdat de gemeente er alles aan doet om de bewoners van Tanthof aan de kant te schuiven.

Lees verder
16 februari 2019

SP luistert naar bewoners Tanthof

Foto: google maps

Bewoners van het Tanthof en de SP willen geen megaschool in het groen rond het Abtswoudsepark. Dat werd heel duidelijk tijdens het politiek café op 13 februari 2019, georganiseerd door Buurtvereniging Heel Tanthof Delft.

Lees verder
10 januari 2019

De scholenschuif in het Tanthof

Foto: google maps / google maps

De SP heeft een document in bezit waarin de effecten van een megaschool op de omgeving worden geïnventariseerd. Sinds de zomer is de SP al bezig om dit document officieel op te vragen bij de gemeente maar tot nu toe is dit niet gelukt.

Lees verder
3 januari 2019

Van 6 naar 3 op 1!

Foto: SP

De afgelopen jaren is de gemeente allerlei voorzieningen centraler gaan organiseren. Dat wil zeggen, er werden een heleboel voorzieningen ‘opgehoopt’ op minder plekken: buurthuizen, bibliotheek, speeltuinen, gymzalen en noem maar op.

Lees verder

U bent hier