h

SP lanceert website om het Prinsenhof te redden

20 augustus 2018

SP lanceert website om het Prinsenhof te redden

Steeds meer mensen in Delft komen in actie tegen de plannen om het Prinsenhof en de directe omgeving te verbouwen. Om nog meer mensen bij de actie te betrekken en meer informatie te geven, heeft de SP in Delft een nieuwe website gemaakt: www.redhetprinsenhofdelft.nl.

"Op de bijeenkomsten die Brie van Klaveren organiseert merk je dat veel mensen het een onzalig plan vinden om van het Sint Agathaplein een groot grasveld te maken." vertelt Joost van der Sluis, voorzitter van de SP Delft. "Het slopen van delen van het museum om die te vervangen door een moderne entree en het weghalen van het orgel in de Waalse Kerk biedt veel weerstand. Wij willen de actie vooruit helpen door meer informatie over de plannen te geven, en een plaats te maken waar actievoerders met elkaar in gesprek kunnen. Zo dragen we ook ons steentje bij. Daarnaast zullen we ons vol inzetten in de gemeenteraad. De gemeente heeft veel slechte ervaringen met grote prestige-projecten als deze. Hopelijk komen college partijen als GroenLinks en D66 tijdig tot bezinning."

U bent hier