h

Medewerkers Zwembad Kerkpolder bieden gemeente badeenden aan

8 november 2016

Medewerkers Zwembad Kerkpolder bieden gemeente badeenden aan

Foto: SP

Komende zaterdag vragen medewerkers van zwembad Kerkpolder met een ludieke actie aandacht voor de plannen van de gemeente, die hun loon fors wil verlagen. Om 13.00 uur bieden ze een grote hoeveelheid badeendjes aan de wethouder. De eendjes zijn bij wijze van steun door zwembadbezoekers beschreven. De vakbonden FNV/CNV en de SP steunen de medewerkers van harte!

Kom je ook je steun betuigen?


Zaterdag 12 november, vanaf 11.00 op de Markt (voor het stadhuis). Aanbieden eendjes om 13.00 uur.

 


De gemeente  draagt het beheer van zwembad Kerkpolder over aan Sportfondsen. Om verschil in loon te compenseren, wordt daarbij een zogenaamd sociaal plan voor de medewerkers gemaakt. Maar de plannen van wethouder Harpe (VVD) zijn bepaald niet sociaal: honderden euro’s minder per maand én een beduidend slechter pensioen. De werknemers zijn daardoor veel slechter af dan hun collega´s elders in het land.

 

In de gemeenteraad heeft de SP de wethouder eerder al opgeroepen om eerlijke, rechtvaardige afspraken te maken voor de betrokken medewerkers. FNV en CNV willen dat de wethouder op een gelijkwaardige manier het overleg met hen voert over een sociaal plan. Woensdag 16 november is hierover een rechtzaak (kort geding), door de bonden aangespannen tegen de gemeente.

De medewerkers hebben de bezoekers van het zwembad gevraagd of zij hen willen steunen. Niet met een gewone petitie, maar door het tekenen van een (zwem) badeendje konden zij laten zien dat ook zij vinden dat het oneerlijk is dat de zwembadmedewerkers loon moeten inleveren terwijl zij het hetzelfde werk blijven doen én dat ze de mening delen dat de gemeente normaal met hun bonden moet onderhandelen over een eerlijk sociaal plan.

De petitie eendjes worden zaterdag 12 november a.s. rond 13.00 overhandigd aan een vertegenwoordiger van de gemeente op de Markt te Delft, vlakbij het stadhuis.

Tussen 12.00 en 13.00 zullen de eendjes te water worden gelaten in een zwembad voor het stadhuis en is er nog de mogelijkheid om een eendje te tekenen ter ondersteuning van de medewerkers van het zwembad.

U bent hier