h

SP wil Spoed-taxi voor ouderen

8 december 2010

SP wil Spoed-taxi voor ouderen

De Delftse SP wil dat de gemeente gaat onderzoeken of er voor ouderen en mensen met een handicap een betaalbare spoed-taxi kan komen. Hierover werden dinsdag schriftelijke vragen gesteld aan het college. Gemeenteraadslid Lieke van Rossum legt uit: “Mensen boven de 80 jaar of met een handicap, krijgen korting op de RegioTaxi, om zo betaalbaar van deur tot deur gebracht te worden.

Maar bij de RegioTaxi moet minimaal een uur van tevoren gereserveerd worden. Het kan voorkomen dat men snel bij de dokter of het ziekenhuis moet zijn, terwijl een ambulance nog niet aan de orde is. Wij vinden dat voor zulke spoedgevallen een betaalbare oplossing moet komen, want voor veel van deze mensen is een gewone taxi te duur en het openbaar vervoer niet goed toegankelijk.”

De SP vraagt het college ondermeer onderzoeken of een spoedlijn bij de RegioTaxi of het (deels) vergoeden van een taxirit door de gemeente tot de mogelijkheden behoren.

U bent hier