h

Poppodium

22 november 2010

Poppodium

In de laatste vergadering van de commissie Samenleving en Volkshuisvesting is er gesproken over de visie en strategie nota van het college over een poppodium.

Er staan goede dingen in deze nota, zo wordt er meer geld vrijgemaakt voor popmuziek in Delft. Dat is goed om te zien, er moet beter worden samengewerkt, ook een goed punt. Maar bij de SP ontstaat een beetje het idee dat we het wiel opnieuw gaan uitvinden, immers de laatste jaren is er een goed functionerend poppodium. Speakers. Met alles er op en er aan. Op mooie plek in het midden van de stad. Daarnaast zijn de Koornbeurs en Ciccionina ook goed bezig

Nu wordt er meer geld vrijgemaakt voor een poppodium maar wordt de belangrijkste speler een beetje buiten spel gezet.

Er moet een nieuwe stichting komen, die moet van voren af aan weer gaan beginnen. Met alle bijkomende kosten. (huisvesting, personeelskosten, kantoorkosten etc.). Een nieuwe stichting moet eerst naam gaan maken binnen de popwereld om überhaupt grotere bands naar Delft te krijgen. Dan moet er ook nog wel een plek gevonden worden waar er dan gespeeld kan gaan worden. Zoals in meerdere stukken al naar voren komt zijn er in Delft niet gek veel plekken waar je een relatief groot concert kan geven zonder dat daar enorme investeringen nodig zijn.

We waarderen de inzet van het college om het popklimaat te verbeteren, maar wat er nu voorgesteld wordt zal waarschijnlijk eerder leiden tot verschraling van dit klimaat. Ons voorstel is dan ook om, net als het voorstel van de Popunie, te investeren in de huidige infrastructuur.

Er zijn uiteraard punten die verbeterd zouden kunnen worden, daar moet ook naar gekeken worden. Maar om nu een gok te nemen en een nieuwe stichting in het leven te roepen gaat ons te ver. We willen niet in 2013 concluderen dat het mislukt is om dan helemaal niks te hebben.

U bent hier