h

Inspraak inwoners vastleggen is niet voorbarig!

21 december 2010

Inspraak inwoners vastleggen is niet voorbarig!

Een motie van de SP over eventuele gemeentelijke herindelingen is afgelopen donderdag niet aangenomen. Veel partijen vonden de motie ‘voorbarig’, omdat volgens het college een ‘fusie’ van Delft en o.a. Rijswijk nu niet aan de orde is. Maar de SP vindt dat de tijd rijp is vast afspraken te maken, mocht het toch zover komen.

SP-raadslid Lieke van Rossum: “Er gaan al een aantal weken geruchten over gemeentelijke herindelingen. Vorige week maakte het college bekend dat ze plannen heeft voor verregaande samenwerking met Rijswijk. De gemeenteraad wordt blijkbaar pas achteraf geïnformeerd en dat vinden wij erg raar”.

De SP wil daarom op de hoogte worden gehouden van alle plannen tot samenwerking of meer, maar wil ook de inwoners om hun mening vragen.

“Je kunt mensen niet vertellen: vanaf nu woon je in een andere gemeente” zegt van Rossum. “Bij herindeling moeten de inwoners van alle betrokken gemeenten hun stem kunnen laten horen, en wel op een moment dat een ‘fusie’ nog niet in kannen en kruiken is. We wilden daarom nu al een uitspraak van de raad voor een volksraadpleging, omdat we niet weten waar het heen gaat met die samenwerking. Dat is helemaal niet voorbarig, het is juist verstandig om inspraak goed vast te leggen”

U bent hier