h

Gang van zaken de Wending schandalig

3 december 2008

Gang van zaken de Wending schandalig

Vertegenwoordigers van buurthuis De Wending zijn woensdag 3 december voor het eerst sinds de demonstratie bij de heropening van het buurthuis uitgenodigd om met wethouder Rensen in gesprek te gaan. Wat de SP betreft is dat veel te laat, en laat het zien dat de wethouder dingen veel te veel zijn beloop laat. De vrijwilligers van de Wending voerden eerder actie, omdat zij boos zijn dat hen taken worden afgenomen en het buurthuis veel vaker gesloten is.

SP-raadslid Lieke van Rossum vroeg in de commissievergadering van dinsdag opheldering: "De problemen bij de Wending zijn er de afgelopen weken niet minder op geworden. Inmiddels is zelfs een aantal vrijwilligers verteld dat zij niet meer welkom zijn. Ik heb wethouder Rensen gevraagd waarom hij niet eerder in gesprek is gegaan en waarom vrijwilligers worden weggestuurd. Volgens hem komt dit omdat ze het niet eens waren met de nieuwe regels. Het is schandalig dat mensen die zich jaren enthousiast hebben ingezet voor de Wending, nu op deze manier buiten de deur worden gehouden."

Hoe het verder gaat met het buurthuis is nog niet bekend. Van Rossum: "Wij hebben gevraagd om openbare notulen van het overleg van woensdag, zodat iedereen kan zien welke afspraken er zijn gemaakt. Ook daar wilde de wethouder niets van weten. Ik heb het idee dat het college voorlopig vooral op haar handen zit, en niet erg hard bezig is om aan een oplossing te werken."

U bent hier