h

Kinderen maken lampionnen voor buurthuis Rode Dorp

8 december 2014

Kinderen maken lampionnen voor buurthuis Rode Dorp

Foto: Joost van der Sluis / SP Delft / Kinderen maken lampions in het Rode Dorp

Met lichtjesavond op komst is er altijd een hoop te doen. Zo ook in het Rode Dorp in Delft. De bewoners willen graag een eigen buurthuis, een plek waar alle mensen, ongeacht hun afkomst, gezamenlijk een sterke gemeenschap kunnen vormen. Vorige week zaterdag hebben kinderen uit de buurt hun eigen lampionnen maken voor lichtjes avond. Wat rustig begon werd al snel een gezellig gebeuren. Onder het genot van chocolademelk en wat lekkers kon elk kind zijn of haar unieke lampion maken.

Omdat er nog geen buurthuis beschikbaar is werkten de kinderen buiten en in het portiek van de Diepenbrockstraat. Onder leiding van Frank Koenen werd er door enthousiaste kinderen een Indiase currysoep gemaakt. Dat het buiten al aardig koud was, kon de pret niet deren. Na een geslaagde dag zijn de kinderen van het rode dorp klaar voor hun optocht op 9 december.

Foto: Victor Zwijnenburg / Buiten lampionnen maken

Die avond, lichtjesavond, lopen ze van het Rode Dorp naar de Markt om aandacht te vragen voor hun
buurthuis. Zij zullen makkelijk te herkennen zijn aan een groot spandoek. Het gaat de bewoners niet om geld van de gemeente, maar ze vragen hulp voor de benodigde vergunningen. Ze willen een buurthuis gerund door vrijwilligers, zoals het buurthuis aan de Herman Gorterhof. Een reeds bestaan buurthuis die geheel door de wijk gefinancierd word. Zodat ze meer activiteiten als deze lampionnen-actie kunnen organiseren.

Foto: Joost van der Sluis / SP Delft / Jongen voetbalt met ballon in portiek Rode Dorp

U bent hier