h

SP ondersteunt DOK en de VAK!

12 december 2014

SP ondersteunt DOK en de VAK!

Foto: Tom Zonneveld
Vanavond waren er in het stadhuis meerdere optredens van de VAK. Ook werd er een petitie aangeboden aan de wethouder die maarliefst 1800 keer is ondertekend. SP raadslid Tom Zonneveld: "De SP zet zich al langer in voor goede kunst en cultuurvoorzieningen en heeft voor de zomervakantie al een petitie aangeboden aan de wethouder tegen de bezuinigingen. Daarom heeft de volledige SP fractie deze petitie ondertekend."
 
Een paar jaar geleden is er al een forse bezuiniging op DOK en de VAK van €600.000 door het college bedacht. Het onderzoek is nog bezig, maar toch komt wethouder Förster met een verrassing door nog eens €300.000 in 2017 te bezuinigen en vanaf 2018 structureel een culturele kaalslag van €600.000 per jaar te voorschijn te toveren. Op de lange termijn is dat dus een bezuiniging van €1,2 miljoen per jaar! Zonneveld: "De SP vond de eerste bezuiniging al te hoog, maar nu gaat het alle perken te buiten. Laten we in ieder geval eerst maar eens het onderzoek afwachten om te kijken of die eerste bezuiniging wel mogelijk is."
 
Foto: Tom Zonneveld
 
De wethouder zei dat hij kunst en cultuur belangrijk vindt. Zonneveld: "Natuurlijk zegt de wethouder dat, maar de echte vraag is of de wethouder kunst en cultuur belangrijk genoeg vindt. Belangrijk genoeg om er niet op de bezuinigen." De SP heeft in ieder geval gezegd met een voorstel te komen om deze extra bezuinigingen tegen te houden. Zonneveld: "Bezuinig niet op DOK en bezuinig niet op de VAK. Want als we niet oppassen is de enige cultuur die we straks in Delft nog hebben een gesloten bestuurscultuur."

U bent hier