h

Stop de torenhoge studiekosten op Bouwkunde

8 december 2009

Stop de torenhoge studiekosten op Bouwkunde

Op dinsdag 8 december was ROOD Delft op de bouwkunde faculteit van TU Delft om nogmaals te onderstrepen hoe belachelijk de hoge studiekosten zijn. Bouwkunde studenten zijn te veel geld kwijt aan materiaalkosten. Ze kunnen net zo goed maquettes maken van eurobiljetten. Dan zijn ze ongeveer evenveel kwijt.

geld_maqette_dec_09
Het huidige onderwijsbeleid van de regering is een klap geweest in het gezicht van het recht op goed en betaalbaar onderwijs. De bezuinigingen die met het beleid gepaard gingen hebben bij veel instellingen financiële problemen als gevolg. De TU Delft is hier geen uitzondering op.

Een groot deel van deze financiële problemen wordt nu neergelegd bij de student. Zo wordt het collegegeld de komende jaren met 220 Euro verhoogd, is de studiefinanciering bevroren en wordt er over gesproken om deze zelfs af te schaffen. Maar op de faculteit Bouwkunde speelt er nog meer. Extra studiekosten, zoals maquette materiaal en printkosten, die in het verleden door de opleiding werden betaald, komen nu op het bordje van de student. Dit is onterecht, onredelijk en ongerechtvaardigd.

Daarom stelt ROOD Delft het volgende:

- Studenten mogen niet opdraaien voor het begrotingstekort. Deze afschuiving op de student is een facultaire beslissing, daarom kan door actie hier in Delft deze situatie worden verbeterd.

- Extra studiekosten voor studenten moeten beperkt worden. Dit is praktisch gezien goed mogelijk door standaard goedkope materialen gratis aan te bieden en voor duurdere materialen een budget per vak te geven.

Ben jij het hier mee eens? Mail dan naar: rooddelft@sp.nl

bouwkunde_actie_dec_09

U bent hier