h

Stakers begroeten Donner bij Wereldzaak

29 oktober 2007

Stakers begroeten Donner bij Wereldzaak

Vandaag is minister van sociale zaken Donner voor een bezoek aan de Wereldzaak naar Delft gekomen. Voor de stakers bij Unilever een goed moment om hem hun ongenoegen over de sluiting van drie fabrieken te tonen. En om hun verzet tegen de ontslagplannen van het kabinet nog eens te ondersteunen. De actievoerders boden hem een voedselpakket aan met producten die binnenkort niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn.
Donner neemt voedselpakket in ontvangst

Vanochtend verzamelden de stakers uit Vlaardingen, Oss en Delft zich bij de poort van Calvé. Ondertussen was de SP weer aanwezig om voor de koffie te zorgen. Het duurde even voordat de koffie klaar. Een groot probleem was dat niet omdat de bus uit Oss ook pas heel laat aankwam. Toen die er eenmaal was, was er nog tijd voor een bakkie koffie waarna de stakers op weg gingen naar de Wereldzaak.
Jon deelt koffie uit aan stakers
Minister Donner kwam daar ook naartoe voor het bekijken van het project en om te praten over zijn participatieplannen waar zijn plannen om het ontslagrecht aan te passen een onderdeel van zijn. Bij de Wereldzaak aangekomen werden de stakers ondanks dat ze geen uitnodiging hadden gekregen warm onthaald met koffie en thee. En toen was het wachten op de minister. Lang liet die niet op zich wachten en meteen werd hij omringt door de zo'n 60 actievoerders. De minister nam het voedselpakket in ontvangst en beloofde dat hij nader naar de zaak zal gaan kijken, voordat hij rustig naar binnenliep, het mediacircus achter zich latend.
Mensen van de Wereldzaak delen ook koffie uit
Het was een zeer geslaagde bliksemactie om nog maar eens aandacht te vragen voor de problemen van alle gezinnen die in de problemen dreigen te komen door de plannen van de directie van Unilever.
Met zijn allen wachten op minister Donner

U bent hier