h

SP-raadslid Wim Hamelink neemt met trots afscheid

17 september 2019

SP-raadslid Wim Hamelink neemt met trots afscheid

Foto: SP

Komende week neemt SP-er Wim Hamelink na zes jaar afscheid van de gemeenteraad. Wim is een echte verenigingsman en was in de raad voorvechter van sportverenigingen en buurthuizen. Ook zette hij zich onvermoeibaar in voor toegankelijke zorg voor Delftenaren die dat nodig hebben. "Ik heb mijn raadsperiode ervaren als topsport" grapt Hamelink daar zelf over. Het is voor hem tijd om rustiger aan te doen en aandacht te besteden aan zijn naasten.

"Het was samen met mijn SP-collega's een doel nastreven met vallen en opstaan. Goede ideeën worden soms niet uitgevoerd omdat de praktijk niet altijd tot de raadszaal doordringt. Maar ik heb ook veel kunnen bereiken. Ik ben bijvoorbeeld trots op het intact houden van sportpark Biesland waar de sportclubs in goede harmonie samenwerken  En enorme waardering heb ik in de tijd gekregen voor alle besturen en vrijwilligers binnen de verenigingen waar ook altijd het credo 'nooit opgeven altijd doorgaan' geldt."

Hamelink wordt opgevolgd door Marjon Kok, die klaar is om de politieke strijd aan te gaan "Nu Wim besloten heeft om de raad te verlaten, sta ik klaar om het stokje over te nemen. Het wordt lastig om zo'n geweldig raadslid op te volgen maar ik ga het gewoon doen. Mijn grootste zorg in Delft zijn de betaalbare huurwoningen. Goedkopere huurwoningen verdwijnen terwijl koopwoningen onbetaalbaar dreigen te worden. Er trekt een tornado van vernieling over Delft Noord waarbij huurhuizen vermorzeld dreigen te worden. Voor de SP wil ik me hard maken dat mensen fijn in Delft kunnen blijven wonen. Dat wordt een strijd met het huidige college maar die strijd durf ik wel aan. Maakt u zich zorgen over uw wijk. Neem contact met ons op. Samen staan we sterk."

Marjon Kok is bereikbaar via marjon.sp.delft@gmail.com. Contact met verenigingen en zorgorganisaties worden overgenomen door Salwan al Jaberi, hij is bereikbaar via aljaberi.salwan@gmail.com

 

 

 

U bent hier