h

Herstelplan is een aanfluiting

19 juni 2015

Herstelplan is een aanfluiting

Het herstelplan dat wethouder Hekker (D66) naar de gemeenteraad heeft gestuurd, is een aanfluiting vindt de SP fractie. Raadslid Tom Zonneveld: "Delft zit in de grootste financiële problemen die de stad in haar hele geschiedenis gekend heeft en de wethouder komt met een herstelplan waarvan het grootste deel absoluut onhaalbaar is."

"Dit is geen herstelplan, dit is een uitstelplan."

Zonneveld vroeg zich af waarom de wethouder geen fatsoenlijk begrotingsplan kan schrijven: "Wil de wethouder niet toegeven dat we artikel 12 worden en probeert dat te verbergen met dit herstelplan? In dat geval kunnen we het beter een uitstelplan noemen. Uitstel van toegeven dat we failliet zijn."

Zelf kwam de SP eerder al met een aantal voorstellen voor in het herstelplan en ook gisteravond deed de partij meerdere voorstellen, maar het werd niet serieus genomen door het stadsbestuur. Zonneveld: "Wij hebben deze financiële puinhoop niet veroorzaakt, maar willen graag meedenken over oplossingen. Als dit stadsbestuur dat vervolgens niet serieus neemt en wel met een voorstel komt waar de honden geen brood van lusten, komen we nooit uit deze situatie."

U bent hier