h
4 oktober 2022

500 Euro energietoeslag voor 1200 huishoudens in Delft

Foto: ECB

De Delftse gemeenteraad heeft in een extra vergadering besloten dat ongeveer 1200 huishoudens in Delft nog dit jaar een energietoeslag krijgen van 500 euro. De stemming over het voorstel van de SP, Volt en Onafhankelijk Delft was eerder uitgesteld, maar werd nu goedgekeurd.

Lees verder
22 april 2022

SP op de bres voor DOK

Foto: Mylene Siegers / Website DOK Delft

Tijdens de gemeenteraad van 22 april is in Delft gesproken over de bezuinigingen op DOK. Om de huidige bezuiniging uit te voeren heeft DOK eenmalig extra geld uit moeten geven. De SP heeft voorgesteld om de gemeente die rekening te laten betalen.

Lees verder
7 april 2022

SP: opvang Oekraïense vluchtelingen mogelijk maken én meer betaalbare huurwoningen bouwen

Foto: Indebuurt Delft / Indebuurt Delft

(foto: Indebuurt Delft, Demonstratie tegen de oorlog in Oekraine op de Markt in Delft)

Het zal je maar overkomen. Dat je geen enkele andere uitweg meer ziet dan alles wat je hebt opgebouwd achter je te laten. Werk, huis, stad, vrienden en familie. Om een volkomen ongewisse toekomst tegemoet te gaan. Vanwege een oorlog waar je zelf helemaal niets aan kon doen.

Volgens de SP moeten we alles doen om deze mensen op te vangen en gelukkig gebeurt dat ook in Delft. Momenteel gaat de aandacht vooral naar de mensen uit Oekraïne, maar we moeten niet vergeten dat er ook andere gebieden zijn waaruit mensen wegvluchten omdat ze geen andere oplossing meer zien. Ook voor deze mensen moet opvang worden gezocht, vindt SP-raadslid Joost van der Sluis:

Lees verder
17 maart 2022

SP-Stemmers bedankt!

Foto: Joost van der Sluis / SP Stemmers bedankt poster

De SP heeft in Delft 2 zetels gehaald. Lieke van Rossum en Joost van der Sluis zijn gekozen in de gemeenteraad. De komende 4 jaar zal de SP zich inzetten voor betaalbare woningen en aandacht voor voorzieningen, ook in de wijken buiten de binnenstad.

Lees verder
7 maart 2022

SP: gratis entree Prinsenhof eerste succes op weg naar meer Delftse voorzieningen

Foto: SP

Afgelopen zondag sierde een rode tent het Agathaplein voor de Prinsenhof. "Prinsenhof: dankzij de SP nu gratis entree" staat op het bord. Op de tweede zondag dat het museum gratis toegankelijk was voor Delftenaren én midden in de verkiezingscampagne wilden SP-vrijwilligers daar mensen natuurlijk op wijzen. SP-lijsttrekker Lieke van Rossum: "Al jaren proberen we het Prinsenhof gratis toegankelijk te krijgen voor Delftenaren. De SP vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van kunst en cultuur en wat kunnen opsteken van de geschiedenis.

Lees verder
17 februari 2022

SP gaat voor betaalbare huurwoningen en buurtvoorzieningen

Foto: Diverse / Lijst kandidaten SP Delft 2022

Deze verkiezingen geen ellenlange lijst met punten maar een heel ander verkiezingsprogramma: Een manifest over betaalbaar wonen en kleinschalige buurtvoorzieningen. "Buitenwijken eerst, niet wijken voor de rijken" is de wat provocerende titel. Lijsttrekker Lieke van Rossum licht toe: "In verkiezingstijd hoor je alle partijen over goed wonen, klimaatmaatregelen en noem maar op. Het lijkt soms één pot nat en dat is het vaak ook. Maar er komt weinig van terecht. Bij de SP hebben we daarom heel duidelijk gekozen. Ons programma gaat over betaal wonen in de (buiten)wijken van Delft. Dat is waar de SP ook steeds met Delftenaren samen voor in actie is gekomen. We hebben ons prachtige stad de afgelopen jaren steeds meer achteruit zien gaan. De gemeente koos er voor betaalbare huurwoningen te slopen of verkopen en op buurtvoorzieningen werd bezuinigd. Het kan zo veel beter!"

Lees verder
24 januari 2022

SP komt met gevarieerde kieslijst

Foto: SP

De Delftse SP heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker Lieke van Rossum is trots op het gevarieerde en strijdbare team waarmee de socialisten de verkiezingen in gaan: "De afgelopen jaren hebben we samen met mensen in Delft hard geknokt voor al die buurten en wijken buiten de binnenstad. Voor gezonde en betaalbare woningen en een fijne omgeving met buurthuis, school, bushalte en speeltuin in de buurt. Dat zien we terug op deze lijst. De SP-kandidaten zitten in de haarvaten van Delft en kennen het leven van gewone Delftenaren. Zo bestaat de lijst onder andere uit Tristan Hamelink, cafébaas die de gevolgen van de coronacrisis dagelijks meemaakt. Huurders Armando Jubitana en Bert van der Meer die in actie kwamen voor beter onderhoud door verhuurder Vestia en Karin Molenaar, oprichter van kledingbank 'De Buurvrouw'.

Lees verder
8 december 2021

SP wil opheldering over Delftse hulp aan gedupeerden toeslagenschandaal

Foto: Lieke / SP

De Delftse SP wil weten wat de gemeente Delft doet om gedupeerden van het toeslagenschandaal van de belastingdienst te helpen. De overheid heeft alle gemeenten, en dus ook Delft, gevraagd om deze mensen te ondersteunen. Het is de bedoeling dat de gemeente hulp geeft aan mensen die een gemeentelijk hulpverleningstraject willen volgen en waarvan de problematiek toegewezen kan worden aan de toeslagenproblematiek. De SP vraagt na contact met enkele gedupeerden opheldering over de hulp. "We horen van mensen dat zij nog helemaal niet geholpen zijn door de gemeente" zegt SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum. "Deze mensen hebben genoeg meegemaakt en zouden bij de gemeente met open armen ontvangen moeten worden. Dus we willen nu wel weten wat er aan de hand is"

Lees verder
18 oktober 2021

SP met Vestia huurders in actie voor beter onderhoud woningen

Foto: SP

De SP is samen met huurders van woningcorporatie Vestia een campagne gestart voor beter onderhoud en meer zeggenschap. Al jarenlang regent het bij de partij klachten van Vestia huurders, over hoge huurprijzen in combinatie met slecht onderhouden woningen met ongezonde tocht, vocht en schimmel tot gevolg. Na verschillende acties bij de verhuurder in coronatijd, worden de pijlen nu gericht op de gemeenten. Want: Vestia splitst volgend jaar in kleinere organisaties en dit is volgens de actievoerders hét moment om daar 'fatsoenlijke organisaties' van te maken.

Lees verder
21 juli 2021

SP feliciteert Tanthof met afblazen Megaschool

Foto: SP

Vorige week werd bekend dat de plannen voor de 'Megaschool' die op de plaats van de kinderboerderij Tanthof zou moeten komen van
voorlopig van tafel zijn. Volgens het college van Burgemeester en
Wethouders is er vanwege financiële redenen voorlopig geen geld,
en wordt een beslissing uitgesteld. De Delftse SP verzette zich
net als omwonenden al langer tegen het plan en viert feest.
SP-raadslid Marjon Kok: "Deze plotselinge beslissing komt niet uit
de lucht vallen. Een hoop mensen hebben er hard voor geknokt, en
deze slag gewonnen. De bestuurders zijn gezwicht voor die druk. Nu
moeten we samen van uitstel afstel maken!"

Lees verder