h

SP komt met gevarieerde kieslijst

24 januari 2022

SP komt met gevarieerde kieslijst

Foto: SP

De Delftse SP heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Lijsttrekker Lieke van Rossum is trots op het gevarieerde en strijdbare team waarmee de socialisten de verkiezingen in gaan: "De afgelopen jaren hebben we samen met mensen in Delft hard geknokt voor al die buurten en wijken buiten de binnenstad. Voor gezonde en betaalbare woningen en een fijne omgeving met buurthuis, school, bushalte en speeltuin in de buurt. Dat zien we terug op deze lijst. De SP-kandidaten zitten in de haarvaten van Delft en kennen het leven van gewone Delftenaren. Zo bestaat de lijst onder andere uit Tristan Hamelink, cafébaas die de gevolgen van de coronacrisis dagelijks meemaakt. Huurders Armando Jubitana en Bert van der Meer die in actie kwamen voor beter onderhoud door verhuurder Vestia en Karin Molenaar, oprichter van kledingbank 'De Buurvrouw'.

Lijstaanvoerder Lieke van Rossum (39, Westerkwartier) is een bekende in de Delftse politiek. Zij is cursusleider en moeder van twee dochters, en kwam de afgelopen periode steeds in het verweer tegen ongelijkheid, of het nou gaat om armoede bestrijden of betaalbare huisvesting. Lieke kwam onder andere in actie met bewoners van de Poptahof tegen torenhoge stookkosten en voor het gratis toegankelijk maken van het Prinsenhof museum voor Delftenaren.

Nummer twee is Joost van der Sluis (44, Kuyperwijk); ICT-ondernemer en socialist in hart en nieren. Hij organiseerde meerdere verkiezingscampagnes en sprak de afgelopen jaren honderden Delftenaren over wat hen bezig houdt, aan de deur en op straat. Daniëlla de Leeuw (23, centrum) staat op nummer drie. De jonge rechtenstudent is geboren in Delft en was het afgelopen jaar als vrijwilliger betrokken bij de Delftse SP en is klaar voor de raad. Daniëlla staat bol van de nieuwe ideeën om Delft rechtvaardiger te maken, in het bijzonder voor jongeren. Andere bekende SP'er op de lijst zijn raadsleden Salwan Al Jaberi en Marjon Kok; Tanthofbewoner en oud-voorzitter Frank Johan Hoogendam en vluchtelingenwerker Mila Sorel.

Binnenkort presenteert de partij ook haar verkiezingsprogramma. Van Rossum "Veel Delftenaren zijn trots op hun stad maar zien hem de laatste jaren veranderen. Er is steeds meer ruimte voor het grote geld en steeds minder voor gewone mensen. Dat moet de gemeente niet laten gebeuren, maar aanpakken. Handen uit de mouwen en keihard aan de slag om die ongelijkheid de stad uit te krijgen. Daar staan we voor"

De kandidatenlijst is als volgt:

Lieke van Rossum
Joost van der Sluis
Daniëlla de Leeuw
Armando Jubitana
Bert van der Meer
Frank Johan Hoogendam
Mila Sorel
Salwan al Jaberi
Marjon Kok
Tjeerd Meinsma
Ilone Schreuder
Melchior Vesters
Tristan Hamelink
Lona Wali
Lars Barneveld
Johan Herrenberg
Anouk van Es
Jan van Vuren
Gerda Hoogendam
Jeroen Tuijn
Gonnie van Noort
Leny Helderman
Joyce Kuppens
Victor Zwijnenburg
Jannie Frencken
Henk Langen
Karin Molenaar

Reactie toevoegen

U bent hier