h

SP pakt Delfts blauwe hart rood in

16 mei 2019

SP pakt Delfts blauwe hart rood in

Foto: SP Delft / SP Delft

De Delftse SP heeft donderdagochtend het bekende blauwe hart aan de Oude Langendijk rood gekleurd. De partij wil daarmee aandacht vragen voor de Europese verkiezingen van aanstaande donderdag 23 mei.

SP'er Joost van der Sluis: "Het blauwe hart van kunstenaar Marcel Smink is een prachtig icoon van onze stad. Alleen een beetje jammer dat het de kleur van de liberalen heeft: blauw. Juist dat liberale Europa zorgt voor het laag houden van lonen terwijl grote bedrijven belasting ontduiken, zorgt er voor dat mensen weinig in te brengen hebben maar betaalt wel haar commissarissen tienduizenden euro's per maand, en legt landen veel te veel regels op. Ook in Delft merken we de gevolgen daarvan, bijvoorbeeld door verplichte Europese aanbestedingen waardoor buslijnen geschrapt worden."

Volgens de socialisten dus reden genoeg om het blauwe hart rood in te pakken. "Delfts hart moet rood kloppen voor Europa" zegt van der Sluis "De SP is voor samenwerking tussen landen als het gaat om belangrijke zaken als milieu en de opvang van vluchtelingen. Maar dit Europa moet echt anders. Brussel is niet de baas."

U bent hier