h

Ter herinnering: de SP acties tegen het Hoogheemraadschap Delflanden

19 maart 2019

Ter herinnering: de SP acties tegen het Hoogheemraadschap Delflanden

Foto: SP Vlaardingen / Website SP Vlaardingen

In 2016 heeft de SP actie gevoerd tegen het plan van het Hoogheemraadschap Delflanden om de belastingen te verhogen voor minima. De acties hadden geen zin, omdat de VVD, Algemene Waterschapspartij, Water Natuurlijk en het CDA niet wilden luisteren.

Het gevolg is dat inwoners met een laag inkomen zoals studenten en mensen in de bijstand meer belasting zijn gaan betalen. De kosten van het innen van deze belastingen waren hoger geraamd dan de opbrengsten. Maar deze partijen vonden het eerlijker om iedereen voor de WC te laten betalen.

Joost van der Sluis, die de acties in Delft leidde, raad iedereen af om op deze partijen te stemmen: "Veel mensen weten niet goed waar ze op moeten letten bij hun stem voor de waterschappen. Er is zelfs een partij die adverteert dat ze niet politiek zijn. Maar de keuze om de belastingen voor minima te verhogen is natuurlijk gewoon een politieke keuze. Ik raad iedereen dan ook aan om niet te stemmen op de Algemene Waterschapspartij, Water Natuurljijk, de VVD en het CDA."

 

U bent hier