h

SP: nú meer betaalbare huurwoningen bouwen

14 maart 2019

SP: nú meer betaalbare huurwoningen bouwen

Een huis huren in Delft valt niet mee. De wachttijd voor een sociale huurwoning loopt op tot zes jaar en onlangs bleek uit onderzoek dat het tekort aan woningen alleen maar groter wordt. Volgens de SP is dat geen natuurverschijnsel, maar het gevolg van keuzes van de heersende politiek. 

"De gemeente Delft wil graag mensen met een dikke portemonnee aantrekken, en zorgt daarom voor steeds minder betaalbare huurwoningen." zegt Lieke van Rossum, SP-raadslid in Delft. Het tekort is schrijnend, met als gevolg dat mensen zich gedwongen zien naar een andere gemeente te verhuizen. Dit zien we bijvoorbeeld in het Heilige Land, waar door de voorgenomen sloop van de witte huizen veel bewoners Delft nu gaan verlaten."

Lies van Aelst, lijsttrekker van de SP in Zuid-Holland: "Dat zien we in heel Zuid-Holland gebeuren. Als dit zo door gaat is in onze provincie voor steeds meer mensen geen plek. Onacceptabel. Juist daarom willen we dat de provincie een fonds begint om méér sociale huurwoningen te bouwen en te zorgen dat gemeenten deze huizen met voorrang bouwt." 

Het tekort aan betaalbare woningen en de staat van onderhoud van veel huurhuizen houdt de SP al langer bezig. In onder andere Gouda, Den Haag, Rotterdam en Delft voerden huurders en SP samen succesvol actie tegen schimmel- en vochtproblemen en voor renovatie in plaats van sloop. 

De bewoners van de Slingflat in Rotterdam kregen onlangs met hulp van de SP voor elkaar dat de kelderboxen die regelmatig onder water lopen gerenoveerd worden. Van Aelst zal zondagmiddag op de huurdersbijeenkomst in Slinge aanwezig zijn om bewoners te feliciteren met hun overwinning.

"Wij accepteren niet dat mensen anno 2019 in zulke slecht onderhouden huizen moeten wonen waar vervolgens ook nog een tekort aan is. De SP in Zuid-Holland zet haar strijd samen met huurders voort omdat goede betaalbare woningbouw in onze provincie thuis hoort!"

U bent hier