h

Grote meerderheid bewoners Poptahof tekent voor actie-eisen tegen stookkosten

11 juni 2018

Grote meerderheid bewoners Poptahof tekent voor actie-eisen tegen stookkosten

Foto: SP

Huurders in de Poptahof zijn flink in actie gekomen nadat velen van hen met torenhoge stookkosten zijn geconfronteerd. Sinds op de verwarming meters zijn geplaatst die het verbruik per huishouden meten is het foute boel. Door kapotte radiatorkranen of gebrek aan isolatie is in veel huizen het besparen van warmte onbegonnen werk. Daarnaast werken de metertjes niet goed, concluderen ook de energiecoaches van Delft Energy Design.

Volgens de actiegroep Stookkosten Poptahof heeft dit vergaande gevolgen: mensen kunnen de rekeningen niet betalen en sommigen hebben de hele winter de verwarming uit gehad uit angst voor de kosten.  
Op een actiebijeenkomst donderdagavond werd bekend gemaakt dat bijna 400 huishoudens - tweederde van de hele Poptahof - hun handtekening gezet hebben onder vier eisen voor verbetering. De bewoners willen in zicht in het totale energieverbruik, herziening van de hoge rekeningen, een oplossing voor de slecht werkende meters en verbeterde isolatie van hun woning. De Delftse SP doet mee met de actie. Fractievoorzitter Lieke van Rossum: "In deze buurt zie je dat dat ongelijkheid in de samenleving de energieneutrale toekomst behoorlijk in de weg staat. Als je mensen vraagt energie te besparen moeten de omstandigheden daar wel naar zijn. Naar deze huizen is te lang niet omgekeken"  
Grote afwezige op de bijeenkomst was de directeur van Woonbron. Hij was uitgenodigd om de handtekeningen in ontvangst te nemen maar bedankte voor de eer en stuurde ook geen vervanger. De actiegroep is verbaasd. "Durfde hij niet de weg over te steken om de wijk van zijn eigen huurders in te lopen?" Maar de handtekeningen komen alsnog terecht en de boodschap voor Woonbron werd gewoon gefilmd. Een afvaardiging van bewoners zal met Woonbron in gesprek gaan over de eisen en ook de gemeente kan een stapel verwachten. SP-er van Rossum: "Als zoveel mensen eensgezind zijn over dit probleem en de oplossingen, kan dat niet genegeerd worden. Niet door de gemeente, en niet door Woonbron" 
Foto: SP

Foto: SP

U bent hier