h

Bewoners Poptahof en SP in actie voor eerlijke energierekening

22 mei 2018

Bewoners Poptahof en SP in actie voor eerlijke energierekening

Foto: SP

Huurders in de Poptahof komen samen met de SP en Delft Energy Design in actie voor een eerlijke verdeling van de stookkosten en duurzamere huizen. Op een drukbezochte bewonersbijeenkomst onlangs bleek dat veel mensen torenhoge energierekeningen hebben gehad door een nieuw meetsysteem. En nee, dat komt niet omdat ze de verwarming altijd aan hebben.

SP Fractievoorzitter Lieke van Rossum: "Dit probleem maakt heel duidelijk dat er éérst aan betere omstandigheden van mensen gewerkt moet worden voordat een duurzaam Delft kan slagen. We horen verhalen van mensen die de hele winter de verwarming niet hebben durven aan zetten uit angst voor de kosten, of mensen die torenhoge rekeningen krijgen omdat ze in een huis met kieren bij de ramen wonen. We hebben dan ook samen verschillende eisen opgesteld voor verbetering: inzicht in het verbruik, een nieuwe berekening van de kosten, een nieuw meetsysteem en betere isolatie van de woningen."

Een actiecomité stookkosten en de SP verzamelen nu samen handtekeningen van zoveel mogelijk bewoners om de eisen kracht bij te zetten.

Meer lezen? Dan kan in de Delft op Zondag van afgelopen weekend

 

 

 
 

U bent hier