h

SP presenteert plan: 3000 betaalbare huurwoningen erbij

9 maart 2018

SP presenteert plan: 3000 betaalbare huurwoningen erbij

Foto: SP

De Delftse SP wil de komende jaren een flink aantal huurwoningen bij laten bouwen in Delft. Er moeten volgens de partij de komende jaren heel wat huurwoningen bij komen: 1500 sociale huurwoningen en 1500 huizen met een maandelijkse huurprijs van maximaal 900 euro. In het politieke plan haalt lijsttrekker Lieke van Rossum uit naar de gemeentelijke woningbouwplannen. “Bestond tien jaar geleden nog ongeveer de helft van alle woningen in Delft uit betaalbare huurwoningen, inmiddels is dat nog maar 37%. Waar moeten al die huurders heen? En het stopt niet, als het aan het stadsbestuur ligt verdwijnen er de komende jaren 3000 sociale huurwoningen uit Delft. Een goed voorbeeld zijn de sloopplannen in het Heilige Land, daar strijden bewoners samen met de SP  voor renovatie van hun historische huurwoningen.”

“Dat is geen natuurlijk proces” vervolgt van Rossum “Het is het gevolg van keuzes in de politiek. Al jarenlang heeft de gemeente een beleid dat er op gericht is om het percentage mensen met een hoog inkomen in de stad te laten toenemen en dus ook het aantal mensen met een midden- of laag inkomen te laten afnemen. Dat moet echt anders, want veel jongeren, gezinnen met lage inkomens, ouderen en alleenstaanden kunnen nergens meer in Delft terecht”. De SP stelt dat met wachtlijsten van vier tot vijf jaar voor een sociale woning, het duidelijk is dat er meer van deze huizen bij moeten komen. Bestaande huizen zouden daarom gerenoveerd moeten worden en niet verkocht of gesloopt. Ook wil de partij onderzoeken of de gemeente een eigen woningbouwvereniging op kan richten.

U bent hier