h

SP-jongeren in actie voor een Poppodium

13 maart 2018

SP-jongeren in actie voor een Poppodium

Foto: SP

Zaterdagavond gingen Delftse SP-jongeren de straat op tijdens de openingsuren van de café's om met mensen te spreken over uitgaan in Delft. Naast allerlei thema's zoals wonen en de voorzieningen in de buurt gaan de verkiezingen volgens de partij ook over het
beleid dat de gemeente voert op de Delftse horeca.
Kandidaat-raadslid Boris Duijff: "De SP ziet dat het het uitgaansleven in de binnenstad afgelopen jaren erg moeilijk is gemaakt. Poppodium Speakers ging ten onder toen de gemeente het poppodium niet wilde steunen en de oplevende horecagelegenheden in de Kromstraat kampen – net als ondernemers inde hele stad – met problemen rond de geluidsnormen. Al jaren roept de politiek dat ze horecaondernemers en het uitgaan in Delft van harte steunen. Maar in de praktijk heeft de gemeente niets over voor een beter uitgaansleven."

De SP ging zaterdagavond de straat op met een bord waarmee feestgangers en passanten vermomd als bandje op de foto konden gaan. Veel voorbijgangers vroegen zich vebaasd af wat de gemeente kan doen aan uitgaan. Daar hadden Duijff en zijn collega's wel een antwoord op: “Er moet weer een groot poppodium in Delft komen. Horeca versterkt elkaar en er mist nu echt een grote zaal die grote optredens een plek kan bieden. Zulke poppodia bestaan in Nederland niet zonder een subsidie van de gemeente, dus die subsidie moet er komen.”

Maar ook voor de bestaande ondernemingen en evenementen vindt Duijff dat er meer gedaan kan worden: “Veel terugkerende evenementen moeten elk jaar opnieuw hun vergunningen regelen en hun subsidies aanvragen. Deze bureaucratie zorgt voor onzekerheid of het evenement door kan gaan en een heleboel werk voor de aanvragers. Laten we zorgen voor structurele subsidies waar we op kunnen bouwen."

U bent hier