h

Maak de buurt mooier in plaats van te slopen!

28 september 2017

Maak de buurt mooier in plaats van te slopen!

Foto: Lieke van Rossum / SP Delft

Afgelopen zondag op burendag onthulden de bewoners van het Heilige Land en de SP een bankje voor in de buurt. "We knappen hier de buurt op, om te laten zien dat dat veel meer oplevert dan het slopen van de huizen!"

Verhuurder Woonbron heeft enkele maanden geleden aangekondigd de witte huizen te willen slopen. Bijna alle bewoners wonen juist heel fijn in deze buurt en zijn voor renovatie van de huizen. Na verschillende acties van bewoners en de SP worden bewoners nu in een 'klankbordgroep' van Woonwbron betrokken bij de plannen en is toegezegd dat er een onderzoek komt in het najaar naar de mogelijkheden voor renovatie. 

Volgens SP-fractievoorzitter Lieke van Rossum zijn de sloopplannen een direct voorbeeld van het beleid van de gemeente "Dit krijg je als je het aantal betaalbare woningen in Delft wil terugbrengen en vooral dure woningen wil bouwen. Mensen worden zo de stad uit gejaagd. Dat laten we niet gebeuren, Woonbron en de gemeente moeten inzien dat dit historische huizen zijn die voor de bewoners en voor Delft behouden moeten worden" Na een bezoek aan de buurt hebben nu meerdere politieke partijen gezegd voor renovatie te zijn. Op 14 november debatteert de gemeenteraad erover.  

 

 

 

 

 

U bent hier