h

SP wil strengere aanpak van fietsendiefstal

11 mei 2017

SP wil strengere aanpak van fietsendiefstal

In Delft worden ieder jaar steeds meer fietsen gestolen. Aangifte doen vinden veel burgers zinloos en voor de politie is fietsendiefstal geen prioriteit. Het SP wil dat de gemeente de politie een handje gaat helpen en aanpak van fietsendiefstal een prioriteit maken. Dat kan bijvoorbeeld door inzet van lokfietsen. Dat zijn fietsen waarin een chip is aangebracht, zodat de dief getraceerd en gepakt kan worden. Op die manier kan prioriteit gegeven worden aan dit probleem zonder dat er met politie-inzet geschoven moet worden. SP-raadslid Tom Zonneveld: "Fietsendiefstal is een vorm van criminaliteit waar heel veel Deltenaren mee te maken krijgen en dus een grote ergenis."
 
In het verleden was aanpak van fietsendiefstal al een prioriteit, maar dat is wegbezuinigd. Zonneveld: "Het gevolg is dat er sinds 2010 57% meer fietsendiefstallen zijn geregistreerd in Delft. Zo'n extreme stijging vraagt natuurlijk om een strengere aanpak."

U bent hier