h

Bewoners witte huizen Heilige Land in actie tegen sloop

12 mei 2017

Bewoners witte huizen Heilige Land in actie tegen sloop

Afgelopen maandag hebben de bewoners van de witte huizen in het Heilige Land actie gevoerd voor het behouden van hun huizen. De woningcorporatie Woonbron wil de huizen van de mensen slopen. De bewoners hebben handtekeningen ingezameld om duidelijk te maken dat ze willen dat de huizen gerenoveerd worden, en niet gesloopt.

De bewoners hadden een barbecue georganiseerd en Woonbron daar bij uitgenodigd. De directeur zelf kwam niet, maar stuurde een vertegenwoordiger. De bewoners hebben haar de handtekeningen overhandigd. De witte huizen hangen vol met posters tegen de sloop. Hier en daar is ook nog een 15 jaar oude poster te zien, van een eerdere actie om de sloop van de woningen tegen te gaan. Het is een heel diverse buurt, er wonen net afgestudeerde studenten en ouderen die daar al meer dan 70 jaar wonen.

Het SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman was er ook om de bewoners een hart onder de riem te steken. Ze vertelde van een vergelijkbare actie voor de bewoners van woningen in het Zuiderpark in Groningen, die door de bewoners gewonnen is.

U bent hier