h

Huurhuis in Delft moet voor iedereen bereikbaar zijn

4 april 2017

Huurhuis in Delft moet voor iedereen bereikbaar zijn

Foto: Gemeente Delft / Gemeente Delft

De SP wil dat de gemeente gaat zorgen voor méér betaalbare huurwoningen in de stad. Dat zei fractievoorzitter Lieke van Rossum vanavond in een debat over nieuwbouw in de Buitenhof. Van Rossum: “Als je een sociale huurwoning zoekt in Delft moet je bijna drie jaar wachten. En de wachttijd neemt alleen maar toe. Onderzoek wijst uit dat in de toekomst steeds meer mensen een betaalbare huurwoning nodig hebben, terwijl het aantal beschikbare huizen afneemt.”

De gemeente is juist van plan om het aantal sociale huurwoningen te verminderen, en zegt in haar ‘woonvisie’ het aantal de komende jaren met zeker 3.000 verminderen. En omliggende gemeenten hebben soortgelijke plannen. ‘Op die manier jaag je dus eigenlijk huurders de stad uit die een huis in Delft niet meer kunnen betalen’ zegt Van Rossum. ‘De SP vindt dat de gemeente het tij moet keren op drie punten: voldoende betaalbare huurwoningen bouwen en omliggende gemeenten daar ook aan houden; niet alleen duurdere huizen in goedkopere wijken bouwen maar óók goedkopere woningen in duurdere wijken en tot slot sociale huurwoningen niet verkopen of slopen zonder dat mensen in een vergelijkbaar huurhuis terecht kunnen’

U bent hier