h

SP wil meer geld voor sportclub, buurthuis en speeltuin

27 oktober 2016

SP wil meer geld voor sportclub, buurthuis en speeltuin

Foto: ANWB / ANWB

De Delftse SP vindt dat de gemeente veel meer moet doen om het voorzieningenniveau in de wijken en buurten te verbeteren. "Kinderboerderijen, buurthuizen, stadsbussen, zwembaden en sportverenigingen, allemaal hebben ze de afgelopen jaren te maken gekregen met bezuinigingen of investeringen, of ze zijn helemaal verdwenen" zegt SP-raadslid Lieke van Rossum

"En dat merken we allemaal. Neem bijvoorbeeld voetbalclub Delfia die binnenkort sluit of de bibliotheek Tanthof die verdween. Er is buiten de binnenstad steeds minder te doen"

De partij komt bij het bespreken van de begroting 2017 met een voorstel voor een 'Investeringsfonds Voorzieningen'. Waar het geld preciés heen gaat, moet volgens de SP per buurt bepaald worden, in overleg met de bewoners. Van Rossum: "Investeren in onze voorzieningen maakt het beter wonen in Delft en houdt buurten leefbaar. Daar hebben we écht wat aan!"

U bent hier