h

Geen mega-supermarkt in de binnenstad

20 april 2016

Geen mega-supermarkt in de binnenstad

Als het aan wethouder Förster ligt komt er een grote grauwe mega-supermarkt in de binnenstad. Maar er was heel veel weerstand van bewoners en de gemeenteraad. Ook de SP ziet zo'n mega-supermarkt absoluut niet zitten. SP raadslid Maurits Bongers: "Er komt met zo'n supermarkt veel overlast van af- en aanrijdende auto's en vrachtwagens. Zo'n grote supermarkt is bedoeld voor grote boodschappen en hoort dus niet thuis in de binnenstad."

De mega-supermarkt moet komen aan de Kruisstraat. De plek waar eerst een beweegtuin stond en daarvoor de bibliotheek. 

Wel is het nog de vraag of de gemeente het nog tegen kan houden. Of dat de wethouder al een contract getekend heeft waar de gemeente eigenlijk niet meer onderuit kan. Bongers: "Het is voor de wethouder te hopen dat we nog kunnen stoppen met dit plan. Anders heeft hij de raad, maar zeker bewoners echt te laat geïnformeerd en helemaal niet betrokken bij het maken van het plan. En dat is een doodzonde."

U bent hier