h

Na Spoorzone en Harnaschpolder, weer risicovol project

28 januari 2016

Na Spoorzone en Harnaschpolder, weer risicovol project

De feitenoverzichten van Harnaschpolder en Spoorzone zijn nog vers van de pers en nu al maakt een meerderheid van de gemeenteraad exact dezelfde fout bij het volgende project. Tot voor kort waren de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap Delftland en de gemeente Delft samen verantwoordelijk voor het oppompen van het grondwater rondom DSM. Nu gaat Delft het in zijn eentje doen en draagt daarvoor alle verantwoordelijkheid. SP raadslid Maurits Bongers: "De raad heeft nog helemaal niet gezien wat de risico's zijn. Als we nu akkoord gaan, zitten we misschien over een paar jaar weer met enorme verliezen, huilen we krokodillentranen, doen we een onderzoek en hebben we er dus weer niks van geleerd."

De provincie trok zich al eerder terug uit de samenwerking en nu trekt ook het hoogheemraadschap zijn handen er vanaf. Bongers: "Bizar dat het hoogheemraadschap zegt dat ze niet verantwoordelijk zijn voor 'droge voeten houden', dat is juist de kerntaak van het hoogheemraadschap."

U bent hier