h

Metropoolregio smijt € 775.000 over de balk

8 oktober 2015

Metropoolregio smijt € 775.000 over de balk

De omstreden Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin gaat voor het astronome bedrag van €775.000 een soortgelijk advies aan de Metropoolregio Rotterdam–Den Haag geven als dat hij eerder voor € 300.000 aan de provincie Utrecht heeft gegeven. Critici vinden dat het weggegooid geld is.

Jeremy Rifkin is in eigen land omstreden en staat bekend als niet-wetenschappelijk. Deze econoom heeft het omstreden idee om de haven van Rotterdam onbemand te laten werken, wat funest is voor de werkgelegenheid in die sector. Zijn voorspelling is dat de Rotterdamse haven over 15 jaar alleen op robots draait. Zijn eerste advies is dus om de haven van Rotterdam volledig op robots te laten draaien en alle medewerkers de laan uit te sturen. 

De provincie Utrecht betaalde Rifkin eerder al € 300.000 voor een advies dat welgeteld € 1.852 per bladzijde koste. Een advies vol open deuren en al bekende feiten. Nu gaat ook de Metropoolregio € 775.000 over de balk smijten voor een dergelijk advies. Dit advies moet gaan over de voor de regio noodzakelijke investeringsprojecten om in te spelen op de wereldwijde economische en technologische ontwikkelingen. Blijkbaar heeft de Metropoolregio daar zelf geen zicht op en kan zij geen mensen vinden die goedkoper zijn en meer verstand van de regio hebben. 

Raadslid Maurits Bongers: “Belachelijk dat de Metropoolregio zoveel geld over de balk smijt voor een advies dat de werkgelegenheid in de Rotterdamse haven vernietigt. Het bedrag van € 775.000 is wel erg veel geld voor een beperkt onderzoek, door een omstreden econoom, met een discutabele wetenschappelijke achtergrond.”

U bent hier