h

Opvang vluchtelingen in Delft

28 september 2015

Opvang vluchtelingen in Delft

In Delft worden binnenkort mogelijk ook vluchtelingen opgevangen. De gemeente moet in overleg gaan met het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) op te bekijken of ook in Delft een opvanglocatie kan komen. Dat heeft een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag besloten.

De SP diende dit voorstel mee in. Fractievoorzitter Lieke van Rossum: "Het zal niemand zijn ontgaan dat er momenteel heel veel mensen op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land. We hebben de afgelopen weken kunnen zien onder wat voor verschrikkelijke omstandigheden mensen op zoek gaan naar een beter leven. Het niet meer dan menselijk om deze vluchtelingen een plek te bieden. Dan kan Delft niet aan de zijlijn blijven staan."

Ondanks de financiƫle situatie van de stad moet Delft volgens de SP meewerken aan opvang, want dit kan zonder extra kosten voor de gemeente. Dat moet natuurlijk snel, maar wel zorgvuldig gebeuren. Van Rossum "Want logischerwijs hebben mensen ook allerlei vragen als er ineens asielzoekers in hun buurt komen wonen. De gemeente moet daarom eerst in goed overleg met de buurt gaan als er een opvanglocatie op het oog is"

U bent hier