h

Red de zorg, trek het je aan!

8 september 2015

Red de zorg, trek het je aan!

Foto: Joost van der Sluis / Willem de Eerste met Zorg T-Shirt

De SP in Delft heeft maandagavond verschillende standbeelden in de stad aangekleed met 'Red de Zorg' t-shirts om Delftenaren op te roepen komende zaterdag naar de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam te komen.

Foto: Joost van der Sluis / Standbeeld Oude Jan met Zorg T-shirt

SP-voorzitter Joost van der Sluis: 'Mensen merken steeds meer van de bezuinigingen in de zorg; ouderen die niet meer in een verzorgingstehuis terecht kunnen, jongeren die om hulp vragen, gehandicapten en mensen met psychische problemen worden totaal uitgekleed door dit kabinet. In Delft en Pijnacker-Nootdorp zijn de eerste bezuinigingen al voelbaar. Ook in deze gemeenten verliezen mensen hun recht op zorg en zijn al mensen hun baan in de zorg kwijtgeraakt'

Sinds1 januari moeten ouderen en gehandicapten van het kabinet zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarom worden er verzorgingshuizen gesloten. Tegelijkertijd bezuinigt het kabinet fors op de thuiszorg. Het kabinet wil dat familie en vrienden de zorg en het huishouden gaat overnemen, maar dat is lang niet altijd goed mogelijk. De vakbonden FNV en CNV zijn op 1 mei een volkspetitie voor betere zorg gestart die in zes weken tijd door meer dan 700.000 mensen is ondertekend. Zaterdag zal op de Dam in Amsterdam een grote demonstratie 'Red de Zorg' worden gehouden. De SP uit Delft omarmt dit initiatief ook.

De petitie is nog steeds te tekenen op www.fnvvoorzorg.nl,
daar kun
nen mensen zich ook opgeven voor gratis
reizen naar de demonstratie van 12 september. Wie zaterdag samen wil reizen vanuit Delft kan een email sturen naar delft@sp.nl. Trek het je aan en kom ook naar de grote Red de Zorg demonstratie!

Foto: Joost van der Sluis / Standbeeld bij zwembad Delft met zorg T-Shirt

 

Foto: Joost van der Sluis / Standbeeld van melkmeisje met zorg-demonstratie T-Shirt

U bent hier