h

Problemen met tijdelijk gebouw Praktijkschool?

15 juni 2015

Problemen met tijdelijk gebouw Praktijkschool?

De SP heeft vragen aan de wethouder gesteld over het gebouw waar de Praktijkschool tijdelijk zit. Als onderdeel van de verbouwing is er een kas gebouwd die onder andere als aula wordt gebruikt. Het schijnt dat zo gauw de zon erop schijnt, het al snel heet wordt in de kas. SP raadslid Tom Zonneveld: "Op een dag waarop het buiten 15°C is, kan het binnen in de kas in de zon oplopen tot 40°C. Moet je nagaan hoe heet het daar wordt als het buiten rond de 25°C is. Dat is geen fijne leeromgeving." Om het in de zomer toch enigszins dragelijk te maken, worden deuren in de school opengezet. Dit kan tot onveilige situaties leiden doordat bijvoorbeeld broers, zussen, ouders of vrienden van leerlingen makkelijk zonder toestemming en buiten het zicht het schoolgebouw binnen kunnen komen. Dit is bovendien extra makkelijk, omdat er geen hek rondom het terrein staat, ondanks dat dit wel het plan was.

Naast de onprettige leeromgeving en de problemen met veiligheid, vindt de SP de kas ook niet passen bij het plan om Delft energie neutraal te maken. De kas moet in de winter namelijk permanent verwarmt worden, omdat zo’n glazen kas niet isoleert. Tot slot worden vraagtekens gezet bij het prijskaartje van de school. Zonneveld: "Het is niet precies duidelijk wat deze verbouwing gekost heeft, maar het is in ieder geval aardig wat. Zeker als je bedenkt dat het voor een tijdelijk schoolgebouw is."

De Praktijkschool was eerder gehuisvest in het inmiddels gesloopte gebouw van het Grotius VMBO aan de Van Bleyswijckstraat. Omdat er toen nog geen definitieve locatie was gevonden, heeft de gemeente besloten om de Praktijkschool eerst tijdelijk te verhuizen naar de Aart van der Leeuwlaan, om de school daarna te verhuizen naar de definitieve locatie aan de Isaäc Da Costalaan.

U bent hier