h

Westerpop slaat een jaar over

29 oktober 2014

Westerpop slaat een jaar over

Westerpop zal in de zomer van 2015 een jaar overslaan en zal in 2016 weer terugkeren.  In 2016 zal er wel een nieuwe locatie gevonden moeten worden voor Westerpop, omdat er gebouwd gaat worden in de Spoorzone. SP raadslid Tom Zonneveld: "Een jaar overslaan en het zoeken van een nieuwe locatie zorgen voor een groot risico dat Westerpop helemaal verdwijnt. Gelukkig zei iedereen tijdens de vergadering Westerpop graag te willen behouden. Waar een wil is, is een weg!"

 
Westerpop vierde afgelopen zomer haar 25 jarig bestaan. De voorzitter van Westerpop, René Steijger, zei daarbij dat afgelopen keer meer bezoekers waren dan ooit. Zonneveld: "Dat laat het belang van Westerpop wel zien, zeker in een stad die cultureel toch al niet voorop loopt ten opzichte van andere gemeenten."
 
Wat de SP betreft wordt er zo snel mogelijk voor gezorgd dat er zekerheid komt over de toekomst van Westerpop. Zonneveld: "Bij de begroting in december komen we terug komen op dit onderwerp om ervoor te zorgen dat er genoeg geld blijft en een nieuwe goede locatie komt."

U bent hier