h

SP wil opheldering over lot van aanleunwoningen

16 augustus 2014

SP wil opheldering over lot van aanleunwoningen

In juli kregen de bewoners van de aan- en inleunwoningen van Abtswoude (zorginstelling van Pieter van Foreest) een brief van deze organisatie met de mededeling dat Abtswoude op termijn gaat sluiten. Over wanneer deze sluiting zal plaatsvinden en de gevolgen voor de bewoners van de aan- en inleunwoningen zijn, werd niets gemeld, behalve een opmerking over onderhandelingen met Vestia en de Gemeente Delft over een mogelijke wijziging van de regels over de toewijzing van een woning. Dat dit de huidige bewoners en hun families ernstige zorgen baart mag duidelijk zijn. Zij vragen zich af welke gevolgen de sluiting van Abtswoude gaat hebben voor hun persoonlijke situatie.

De SP in Delft maakt zich al veel langer ernstige zorgen over de gevolgen van de enorme bezuinigingen op de zorg en de sluiting van
alle verzorgingshuizen in Delft in het bijzonder. Wat de SP betreft gaan deze bezuinigingen dan ook zo snel mogelijk van de baan. Zo lang hiervan geen sprake is verwachten wij van bestuurders, die deze kille bezuinigingen uitvoeren, dat ze eerlijk en open zijn over de gevolgen van hun maatregelen.

Omdat dit in dit geval ontbreekt hebben wij de wethouder om nadere toelichting gevraagd. Wat gebeurt er met een aan- of inleunwoning als de voorziening waar tegen aan- of ingeleund wordt
wegvalt? Kunnen de bewoners, die niet voor niets voor een dergelijke woning hebben gekozen, nog rekenen op voldoende begeleiding en ondersteuning? Kan of mag men er eigenlijk wel blijven wonen? Wat de SP betreft had deze informatie op z'n minst tegelijk met de aankondiging dat Abtswoude gaat sluiten moeten worden geleverd!

 

(foto: actie bij zorginstelling Stefanna in Delft)

 

 

U bent hier