h

Terug naar het oude ontwerp St. Sebastiaansbrug

24 juni 2014

Terug naar het oude ontwerp St. Sebastiaansbrug

Vanavond werd duidelijk dat de kosten voor het bouwen van de nieuwe St. Sebastiaansbrug weer behoorlijk stijgen. Daarnaast gaat het hele project ook 1,5 jaar langer duren en zal pas begin 2018 klaar zijn. SP raadslid Maurits Bongers: "Zoveel fouten als er hier zijn gemaakt, heb ik nog nooit meegemaakt. Voor de SP is dat reden om terug te gaan naar het eerste ontwerp van de brug of een ander, goedkoper alternatief te onderzoeken. We moeten in ieder geval stoppen met dit bestuurlijke gepruts." 

De brug is al langer een hoofdpijn-dossier. Bongers: "Dat is heel raar en onnodig, want een brug bouwen is helemaal niet zo lastig. Zeker niet als je het vergelijkt met het Spoorzone project. Voor alle miljoenen die dit project kost, kun je bijvoorbeeld het schoolzwemmen behouden, heel wat buurthuizen open houden én armoede bestrijden."

U bent hier